Ľahko sladkastý zeler sa v tomto recepte skvele dopĺňa s voňavým pečeným cesnakom. Je to úžasná vegetariánska príloha, ktorá je dokonalou alternatívou ku klasickej zemiakovej kaši. Presvedčte sa sami!
Ingrediencie
- 2 hlavičky cesnaku
- 1 kg zeleru, olúpaného
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžičky soli
- 3 lyžice crème fraîche
- 2 lyžice nasekanej listovej petržlenovej vňate
Postup
- Rúru plynovú rúru predhrejte na 200°C, teplovzdušnú na 180°C.
- Cesnak položte na veľký plát alobalu a pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Alobal pevne uzavrite a pečte 1 hodinu.
- Otvorte alobal a nechajte cesnak trochu vychladnúť, potom ho rozkrojte napoly a vytlačte dužinu.
- Šupky vyhoďte.
- Zeler olúpte, nakrájajte na malé kúsky a vložte do hrnca so studenou osolenou vodou.
- Prikryte, priveďte do varu a varte asi 30 minút, kým sa neuvarí.
- Dobre sceďte a potom vráťte na rozpálený hrniec, aby ste vysušili prípadnú tekutinu.
- To je dôležité, pretože inak bude zmes príliš tekutá.
- Uistite sa, že varený zeler je úplne suchý.
- Dajte ho do kuchynského robota s cesnakovou dužinou, olivovým olejom, soľou a crème fraîche.
- Rozmixujte do hladkého pyré a podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na zemiakové rezne alias netradičný avšak výborný pokrm!