Tieto jednoduché, cenovo dostupné kuracie quesadilly sú rýchlym obedom pre dvoch alebo jednoduchou desiatou a sú skvelým spôsobom, ako spotrebovať zvyšky pečeného kurčaťa.
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice pálivé salsy
- 2 veľké tortilly
- 215 g fazule z konzervy (odkvapkané a nahrubo roztlačené)
- 100 g cherry paradajok (nakrájaných najemno)
- 1 jarná cibuľka (nakrájaná)
- 50 g zvyšného pečeného kurčaťa (naporciovaného)
- 85 g strúhaného čedaru
- 20 g koriandra (nasekané listy)
- olej
Postup
- Na každú tortillu rozotrite 2 lyžice salsy, potom na jednu z nich rovnomerne položte fazuľu, paradajky, jarnú cibuľku, kuracie mäso a čedar.
- Posypte koriandrom, ak ho máte. Tortillu preložte na pol, a potom potrite olejom.
- Rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu a potom tortillu opekajte olejom dole 4 minúty.
- Opatrne otočte, potom opekajte 2 minúty z druhej strany dozlatista.
- Podávajte nakrájané na klinky.
Mexičania radi plnia tortilly, to sa jednoducho vie! Skúste ďalšie recepty na tieto autentická burrita ! Uchváti vás ich chuť.