Pokiaľ si chcete dať s prípravou naozaj záležať, potom zvoľte tento recept s trhaným hovädzím. Dobre urobené hovädzie mäso potrebuje svoj čas, ale výsledok je luxusný. Po tejto mexickej mňamke sa budú zbiehať sliny každému.
Ingrediencie
- 4 tortilly na quesadillu
- 250 g hovädzieho hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 plechovka (400 g) nakrájaných paradajok
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky čili prášku
- 1/4 šálky nasekaného koriandra
- 1/4 šálky strúhaného syra (napr. čedar, mozzarella)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a opekajte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a papriku a varte ďalšie 2 minúty.
- Vložte hovädzie mäso a varte, kým sa nezababuší, asi 5 minút.
- Pridajte nakrájané paradajky, rascu, chilli, soľ a korenie. Znížte teplotu a duste 1 hodinu, alebo kým mäso nie je mäkké a nerozpadá sa.
- Hovädzie mäso natrhajte na malé kúsky pomocou dvoch vidličiek.
- Zohrejte panvicu na strednom ohni. Položte tortillu a na polovicu rozložte potrhané hovädzie, koriander a syr.
- Preložte tortillu na polovicu a stlačte okraje, aby ste ju uzavreli.
- Opekajte 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je tortilla zlatohnedá a syr sa nerozpustí.
- Opakujte s ostatnými tortillami.
- Nakrájajte quesadilly na trojuholníky a podávajte teplé s vašimi obľúbenými omáčkami, napríklad salsa, guacamole alebo kyslou smotanou.