Quesadilla s trhaným hovädzím

Quesadilla s trhaným hovädzím

Pokiaľ si chcete dať s prípravou naozaj záležať, potom zvoľte tento recept s trhaným hovädzím. Dobre urobené hovädzie mäso potrebuje svoj čas, ale výsledok je luxusný. Po tejto mexickej mňamke sa budú zbiehať sliny každému.

Ingrediencie

  • 4 tortilly na quesadillu
  • 250 g hovädzieho hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 plechovka (400 g) nakrájaných paradajok
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky čili prášku
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra
  • 1/4 šálky strúhaného syra (napr. čedar, mozzarella)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a opekajte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
  2. Pridajte cesnak a papriku a varte ďalšie 2 minúty.
  3. Vložte hovädzie mäso a varte, kým sa nezababuší, asi 5 minút.
  4. Pridajte nakrájané paradajky, rascu, chilli, soľ a korenie. Znížte teplotu a duste 1 hodinu, alebo kým mäso nie je mäkké a nerozpadá sa.
  5. Hovädzie mäso natrhajte na malé kúsky pomocou dvoch vidličiek.
  6. Zohrejte panvicu na strednom ohni. Položte tortillu a na polovicu rozložte potrhané hovädzie, koriander a syr.
  7. Preložte tortillu na polovicu a stlačte okraje, aby ste ju uzavreli.
  8. Opekajte 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je tortilla zlatohnedá a syr sa nerozpustí.
  9. Opakujte s ostatnými tortillami.
  10. Nakrájajte quesadilly na trojuholníky a podávajte teplé s vašimi obľúbenými omáčkami, napríklad salsa, guacamole alebo kyslou smotanou.
quesadilla s trhaným hovädzím mäsom
vvsupremo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.