Ragú bravčového mäsa zapečené s kašou zo zemiakov

Ragú bravčového mäsa zapečené s kašou zo zemiakov

Tento recept na zapečenú zemiakovú kašu je vo svete známi ako Shepherd’s pie. Prečo tomu tak ich sa dozviete na úplnom konci našich receptov. Ochutnajte ďalšie podoby francúzskeho ragú, s mäsom aj bez .

Čo budeme potrebovať

  • 1,2 kg údené stehná
  • 300 ml pasírovaných paradajok
  • 1 veľká cibuľa (veľmi jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu (listy otrhané)
  • 1 bobkový list
  • 500 g bravčového bôčika (nakrájaného na 2 cm kúsky)
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 2 chilli papričky
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica údené papriky
  • 2 plátky slaniny
  • 2 x 400 g konzervy fazule (odkvapkaných)
  • 1 kg zemiakov (nakrájaných na 2 cm kúsky)
  • 40 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • 100 g čedaru (nastrúhaného)

Postup

  • Vložte stehno do veľkej misy so studenou vodou. Prikryte a ochlaďte cez noc, aby nasiakla.
  • Druhý deň predhrejte rúru na 160°C.
  • Sceďte šunku. Všetky ingrediencie okrem fazule, zemiakov, masla, mlieka a syra dajte do hrnca a dochuťte čiernym korením.
  • Prikryte a pečte 3-3,5 hodiny, kým mäso nebude odpadávať od kosti. Dajte stranou vychladnúť.
  • Odstráňte a vyhoďte chilli papričky a nakrájajte mäso zo stehna. Vyhoďte kosť. Odstráňte prebytočný tuk z hrnca, a potom vráťte šunku späť do hrnca.
  • Pre kaše varte zemiaky do zmäknutia. Sceďte a roztlačte šťouchadlom na zemiaky.
  • Pridajte maslo a mlieko, potom okoreňte a vmiešajte syr.
  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Dajte masovú náplň do zapekacej misy a potrite jej kašou.
  • Pečte 25 minút alebo kým zemiaková kaša nezezlátne.
  • Zapečenú zemiakovú kašu s mäsom podávajte s vetvičkami tymiánu navrchu.

Mäso v týchto receptoch uvoľní veľa šťavy a čo je lepšie ako ju vytrieť lahodným domácim chlebom. Ten si môžete jednoducho pripraviť v skvelej domácej pekárni . Aká je tá najlepšia sa dozviete v našej recenzii.

Zapekacia misa plná zemiakovej kaše upečené v rúre s bravčovým mäsom.
Zdroj: iamhomesteader.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.