Výborné recepty na tradičné francúzske omáčky alebo ragú. Máme mäsové aj bezmäsité varianty

Taliansky pokrm, ktorý môžeme jesť samostatne s pečivom alebo spoločne s výbornými cestovinami!

Pripravte si jeden z týchto skvelých receptov na ragú ako z Francúzska.

Verte, budú vám chutiť všetky.

História francúzskeho pokrmu ragú

Ragú je hustý, výdatný guláš francúzskeho pôvodu. V závislosti od kuchára a regiónu môže byť ragú pripravené ako hlavné jedlo alebo môže byť navrhnuté ako hustá omáčka k vareným novým zemiakom, rezancom alebo nejakej inej prílohe.
Charakteristickým znakom je, že sa varí veľmi pomaly na miernom ohni. Pomalé varenie umožňuje, aby sa chuť časom rozvinula a vytvorila bohatú chuť.

Mnoho kuchárov ho historicky pripravovalo nad ohňom alebo na zatvorených kachliach, aby v priebehu dňa pozvoľna zrel a pravidelne pridávali prísady podľa potreby.

Čo sa ingrediencií týka, pri tomto pokrme neplatia žiadne pravidlá. Obvykle sú hlavnými ingredienciami mäso, huby alebo koreňová zelenina, ktoré sa opečú na panvici pred pridaním tekutín, ako je voda alebo víno, a potom možno pridať aj rôzne korenia, ako je korenie a bylinky. Ingrediencie možno tiež pridávať, keď sa ragú varí, aby sa zabezpečilo, že sa nerozpustí do duseného mäsa.

Termín „ragoût“ pochádza z francúzskeho ragoûter, čo znamená „obnoviť chuť do jedla“. Recepty na tento guláš pochádzajúci zo 17. storočia boli nájdené vo Francúzsku, čo naznačuje, že ho ľudia pripravovali už veľmi dlho. Niektoré ragoûts sú napríklad úplne vegetariánske, zatiaľ čo iné sú plné mäsa a niektorí kuchári pridávajú prísady, ako je smotana, aby obmenili chuť.

Keď sa jej ako hlavné jedlo, obvykle sa najlepšie hodí k hustým, výdatným chlebom. Pri podávaní ako omáčky sa často riedi.

Pretože ragú môže byť veľmi sýte, obvykle sa odporúčajú malé porcie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.