Ragú z diviaka

Ragú z diviaka

Tento bohatý a výdatný recept na ragú alla Toscana z divokého mäsa, ako už názov napovedá, pochádza z Toskánska. Skúste ho a uvidíte, ako sa vám bude rozplývať na jazyku.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g diviaka

Na marinádu

  • 1 cibuľa olúpaná a rozpolená
  • 1 mrkva umytá a nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 stopkový zeler nakrájaný na veľké kúsky
  • 2-3 bobkové listy
  • 2 lyžičky borievok borievok
  • 2 strúčiky cesnaku olúpané
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 l červeného vína
  • mleté čierne korenie

Na ragú

  • 500 g lúpaných paradajok
  • 1 cibuľa olúpaná a nakrájaná nadrobno
  • 1 mrkva umytá a nakrájaná nadrobno
  • 1 stopkový zeler umytý a nakrájaný nadrobno
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku olúpané
  • 3-4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 pohár červeného vína
  • čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Kančie mäso umyjeme, nakrájame na kúsky a dáme do veľkej misy.
  • Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler, 2 olúpané strúčiky cesnaku, bobkové listy, bobule borievky, rozmarín a trochu čierneho korenia.
  • Podlejeme červeným vínom a premiešame.
  • Nádobu zakryte igelitom alebo vekom a nechajte 12-24 hodín odležať v chladničke.
  • Po uplynutí potrebnej doby mäso sceďte a vyberte zeleninu a bylinky. Pokiaľ chcete, môžete mäso nakrájať na menšie kúsky.
  • Na ragú vo veľkej panvici rozohrejte extra panenský olivový olej a mierne orestujte cesnak, mrkvu, zeler a cibuľu a pridajte bobkové listy.
  • Pridáme mäso z diviaka a opečieme zo všetkých strán.
  • Pridajte červené víno a nechajte odpariť alkohol.
  • Znížte teplotu a varte asi 10 minút.
  • Pridajte lúpané paradajky a štipku soli a korenia a varte s teplotou na minimum asi 1,5-2 hodiny. Občas premiešajte a pridajte trochu hovädzieho vývaru alebo vody, pokiaľ sa vám omáčka zdá suchá.
  • Ihneď podávajte. Taliani k tomuto receptu na ragú bežne podávajú široké cestoviny pappardelle.
Lahodné mäsové ragú z diviaka s pečivom na zahryznutie.
Zdroj: saveur.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.