Rakúsky šalát zo zemiakov

Rakúsky šalát zo zemiakov

Tento rakúsky variant zemiakového šaláta je ľahší ako ten, ktorý poznáme, a je ochutený cibuľou, octom a horčicou. Lahôdka!

INGREDIENCIA

  • 1 kg zemiakov, olúpaných, nakrájaných na štvrťky a potom na plátky s hrúbkou asi 1 cm (šupky si dajte bokom)
  • soľ podľa chuti
  • 3 lyžice bieleho vínneho octu plus ďalšie podľa chuti
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 3/4 šálky nasekanej červenej cibule
  • 2 lyžice nasekané čerstvé pažítky
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky cukru
  • čerstvo mleté ​​biele alebo čierne korenie

POSTUP

  • Nakrájané zemiaky vložte do veľkého hrnca a podlejte vodou.
  • Osoľte.
  • Zemiakové šupky vložte do jemného sita a položte na vrch hrnca.
  • Pridajte toľko vody, aby boli ponorené aj zemiakové šupky.
  • Priveďte do varu na vysokej teplote a varte, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 minút.
  • Zemiaky sceďte a preložte na papier na pečenie s okrajom.
  • Ihneď postriekajte 2 lyžicami octu a nechajte vychladnúť.
  • Až vychladnú, preložte ich do veľkej misy.
  • Pridajte zvyšný ocot, olivový olej, horčicu, červenú cibuľu, pažítku, kurací vývar a cukor.
  • Gumovou stierkou alebo vareškou zmes nahrubo premiešajte.
  • Dochuťte podľa chuti ešte soľou a bielym alebo čiernym korením.
  • Nechajte odpočívať aspoň 30 minút a až cez noc. (Ak nechávate odpočívať dlhšie ako 4 hodiny, prikryte misku a preložte do chladničky.)
  • Znovu dôkladne premiešajte, aby zálievka zhustla.
  • Pokiaľ je zálievka príliš hustá, narieďte šalát trochou vody alebo kuracieho vývaru a znovu okoreňte.
  • Podávajte studené alebo pri izbovej teplote.
Šalát zo zemiakov na tanieri s vedľa položenou lyžicou.
www.seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.