Rakúsky trhanec na panvici

Rakúsky trhanec na panvici

Pokiaľ fandíte sladkým pokrmom, potom si tento recept obľúbite. Môže to byť skvelá večera, ale aj desiata pre vaše potomstvo, keď si pozvú kamarátov k vám domov. Jedlo je to rýchle, chutné a hlavne absolútne jednoduché.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia veľkosti M
  • 125 g hladkej múky
  • 60 g cukru krupica
  • Na špičku noža soli
  • 1 vrecko bourbonského vanilkového cukru
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 75 ml perlivej minerálnej vody
  • 40 g čerstvého nesoleného masla
  • 1 hrsť hrozienok
  • 2 – 3 lyžice pomarančového džúsu (môže byť aj jablkový)
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup:

  • Hrozienka dáme do malej misky a zalejeme pomarančovým džúsom. Necháme 15 – 30 minút lúhovať.
  • Potom oddelíme žĺtky a bielky zvlášť. Do bielka dáme štipku cukru a vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zatiaľ odložíme nabok.
  • Mixérom ušľaháme žĺtky s krupicovým cukrom, soľou a vanilkovým cukrom do hladkej krémovej konzistencie.
  • Teraz vmiešame hrozienka, ktoré ešte predtým precedíme, aby v nich nezostala tekutina.
  • Nakoniec s maximálnou opatrnosťou vmiešame sneh z bielkov.
  • Na stredný stupeň dáme nahriať panvicu a rozpustíme v nej maslo.
  • Všetko cesto vlejeme do zahriatej panvice a pečieme zhruba 5 minút dozlatista.
  • Pravidelne pomocou obracačky kontrolujeme z boku, ako je cesto prepečené, aby nebola strana, ktorá sa opeká veľmi hnedá.
  • Obracačkou potom placku rozdelíme na štvrtky, každú samostatne otočíme a opečieme aj z druhej strany dozlatista.
  • Potom natrháme na kúsky a ešte necháme chvíľku smažiť na panvici. Priebežne obracačkou obraciame a potom odstavíme.
  • Ihneď servírujeme a na tanieri poprášime práškovým cukrom. Kto má rád, môže pokojne preliať javorovým sirupom alebo čokoládovým toppingom.
Klasický dezert z alpskej kuchyne.
Zdroj: https://emmikochteinfach.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.