Rakúsky tvarohový múčnik s jahodami

Rakúsky tvarohový múčnik s jahodami

V prípade tejto bábovky z hrnčeka hovoríme o tradičnej rakúskej torte či múčniku, ktorý sa pečie v klasickej forme na bábovku. Je úžasne lahodný, vláčny a jemný.

Ingrediencie:

  • Maslo na vymazanie formy
  • 2 hrsti nasekaných mandlí
  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • Nastrúhanú kôru z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka crème fraîche
  • 1 vaničku tvarohu
  • 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 1/2 hrnčeka čerstvých jahôd nakrájaných na kocky
  • Cukor múčka na posyp

Postup:

  • Musíme si najskôr predhriať rúru na 170 stupňov.
  • Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme nasekanými mandľami.
  • Dáme ju do chladu, ideálne rovno do mrazničky.
  • Do veľkej misy dáme maslo, cukor, citrónovú kôru, vanilku a vyšľaháme do peny.
  • Pridáme tvaroh, vajcia aj crème fraîche a všetko dôkladne premiešame.
  • Nakoniec zmiešame múku s práškom do pečiva aj soľou a prisypeme do zmesi.
  • Prihodíme jahody a všetko starostlivo zamiešame.
  • Preložíme do formy na bábovku a uhladíme.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme po dobu 45 minút.
  • Pomocou špajle vyskúšame, či je bábovka dobre prepečená v strednej časti.
  • Vyberieme z rúry a necháme 10 minút odpočívať vo forme.
  • Potom bábovku vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
  • Poprášime cukrom a podávame.
  • Pri izbovej teplote vydrží cca 2 dni, v chladničke až 4 dni.
Jahodová hrnčeková torta s tvarohom a crème fraîche.
Zdroj: https://livingoncookies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.