V prípade tejto bábovky z hrnčeka hovoríme o tradičnej rakúskej torte či múčniku, ktorý sa pečie v klasickej forme na bábovku. Je úžasne lahodný, vláčny a jemný.
Ingrediencie:
- Maslo na vymazanie formy
- 2 hrsti nasekaných mandlí
- 1 hrnček zmäknutého masla
- 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
- Nastrúhanú kôru z polovice chemicky neošetreného citróna
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka crème fraîche
- 1 vaničku tvarohu
- 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 1/2 hrnčeka čerstvých jahôd nakrájaných na kocky
- Cukor múčka na posyp
Postup:
- Musíme si najskôr predhriať rúru na 170 stupňov.
- Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme nasekanými mandľami.
- Dáme ju do chladu, ideálne rovno do mrazničky.
- Do veľkej misy dáme maslo, cukor, citrónovú kôru, vanilku a vyšľaháme do peny.
- Pridáme tvaroh, vajcia aj crème fraîche a všetko dôkladne premiešame.
- Nakoniec zmiešame múku s práškom do pečiva aj soľou a prisypeme do zmesi.
- Prihodíme jahody a všetko starostlivo zamiešame.
- Preložíme do formy na bábovku a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme po dobu 45 minút.
- Pomocou špajle vyskúšame, či je bábovka dobre prepečená v strednej časti.
- Vyberieme z rúry a necháme 10 minút odpočívať vo forme.
- Potom bábovku vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
- Poprášime cukrom a podávame.
- Pri izbovej teplote vydrží cca 2 dni, v chladničke až 4 dni.