Vedeli ste, že kaša z krupičky, v zimných mesiacoch ozdobená zmesou orieškov av lete oživená čerstvým ovocím, môže byť veľmi zdravými a chutnými raňajkami? Skúste ju hneď zajtra a uvidíte, že dodá vášmu telu energiu na celé dopoludnie.
Ingrediencie
- pol šálky krupičky
- dva a pol šálky mlieka
- pol šálky vody
- pol lyžičky škorice
- dve lyžičky medu alebo javorového sirupu
- dve lyžičky masla
Postup
- V hrnci priveďte do varu vodu, následne pridajte mlieko, škoricu a krupicu.
- Za stáleho miešania varte na miernom plameni až do doby, než krupička začne hustnúť.
- Pridajte maslo a varte ešte niekoľko málo minút, kým kaša nezíska požadovanú konzistenciu.
- Kašu nalejte do misky či hlbokého taniera a pokvapkajte trochou medu.
- Na záver posypte zmesou orieškov a mandlí, čerstvým ovocím či kúskami čokolády.
Veľmi obľúbeným typom raňajok sú dnes tiež najrôznejšie kaše z ovsených vločiek . Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na ich sladké aj slané varianty.