Raňajková krupicová kaša so škoricou a medom

Raňajková krupicová kaša so škoricou a medom

Vedeli ste, že kaša z krupičky, v zimných mesiacoch ozdobená zmesou orieškov av lete oživená čerstvým ovocím, môže byť veľmi zdravými a chutnými raňajkami? Skúste ju hneď zajtra a uvidíte, že dodá vášmu telu energiu na celé dopoludnie.

Ingrediencie

  • pol šálky krupičky
  • dva a pol šálky mlieka
  • pol šálky vody
  • pol lyžičky škorice
  • dve lyžičky medu alebo javorového sirupu
  • dve lyžičky masla

Postup

  1. V hrnci priveďte do varu vodu, následne pridajte mlieko, škoricu a krupicu.
  2. Za stáleho miešania varte na miernom plameni až do doby, než krupička začne hustnúť.
  3. Pridajte maslo a varte ešte niekoľko málo minút, kým kaša nezíska požadovanú konzistenciu.
  4. Kašu nalejte do misky či hlbokého taniera a pokvapkajte trochou medu.
  5. Na záver posypte zmesou orieškov a mandlí, čerstvým ovocím či kúskami čokolády.
Kaša posypaná jahodami, kúskami banánu a orieškami
zdroj: bigoven.com

Veľmi obľúbeným typom raňajok sú dnes tiež najrôznejšie kaše z ovsených vločiek . Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na ich sladké aj slané varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.