Raňajkový zákusok

Raňajkový zákusok

Pokiaľ ide o tento luxusný čučoriedkový koláč, potom verte, že jeden kúsok vám určite nevystačí. Vonia ako puding, chutí po čučoriedkach a pritom je dokonale výdatný, že poslúži ako raňajky.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia veľkosti L
  • 125 g kryštálového cukru
  • 85 g rozpusteného neslaného masla
  • 230 g syra Ricotta
  • 230 g kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 120 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 a 1/4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 260 g čerstvých čučoriedok (môžeme samozrejme použiť aj mrazené)

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a guľatú tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • Do veľkej misy dáme vajcia s cukrom a pomocou ručného šľahača dôkladne našľaháme do hustej peny, ktorá bude mať svetlejšiu farbu.
  • Pridáme maslo, Ricottu, kyslú smotanu, vanilkovú esenciu a znovu zamiešame.
  • Nakoniec prisypeme múku, soľ aj kypriaci prášok do pečiva a naposledy starostlivo premiešame.
  • Hotové cesto prelejeme do pripravenej formy a na povrch rozprestrieme prepláchnuté odkvapkané čučoriedky.
  • Pečieme zhruba 45 – 50 minút, pokiaľ však použijeme mrazené čučoriedky, necháme v rúre až 65 minút.
  • Okraje musia byť zlatohnedé, ale nie spálené. Vyberieme z rúry a necháme odpočívať 30 minút vo forme.
  • Ešte teplé podávame. Pred servírovaním poprášime škoricou. Kto chce, môže ešte ozdobiť práškovým cukrom.
Čučoriedkový koláč s tvarohom a vôňou pudingu.
Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.