Túto dobrotu často varili naše babičky a to z viacerých dôvodov. Polievka je rýchla, lahodná a úžasne vonia rascou. Bola by škoda na tento skvelý recept zabudnúť!
INGREDIENCIA
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžičky drvenej rasce
- 4 malé zemiaky
- 1 lyžica slnečnicového oleja alebo masti
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 5 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru alebo vody
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- soľ
- vetvička petržlenu na ozdobu
POSTUP
- Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
- V hrnci so silným dnom zahrejte olej na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu a restujte, kým nezosklovatí.
- Pridajte rascu a miešajte asi 1 minútu, kým sa nerozvinie rascová aróma.
- Vsypte múku a miešajte asi 1-2 minúty.
- Hrniec stiahnite z platne a pridajte jednu odmerku kuracieho vývaru.
- Opatrne premiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky.
- Pridajte ďalšiu naberačku vývaru, prešľahajte.
- Teraz môžete pridať zvyšok tekutiny.
- Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
- Hrniec vráťte na sporák a opatrne pridajte na kocky nakrájané zemiaky.
- Zvýšte teplotu a priveďte polievku do varu.
- Znížte plameň na minimum, prikryte pokrievkou a nechajte polievku dusiť asi 15 minút, alebo pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
- Čas od času premiešajte, pretože múka má tendenciu klesať na dno hrnca, kde by sa mohla začať pripaľovať.
- Nakoniec hrniec odstavte zo sporáka, do polievky rozklepnite jedno celé vajce a zašľahajte ho.
- Polievku ďalej nevarte.
- Podľa chuti osoľte, premiešajte a podávajte.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na polievky z červenej šošovky . Máme pre vás 5 nevšedných variantov!