Tento recept na polievku z mrkvy a rasce, je založený na tradičnej polievke z Blízkeho východu. Je to neuveriteľne zdravá a jednoduchá polievka, ktorá chutí každému. Uvarená polievka má nádherne krémovú konzistenciu, a to aj napriek tomu, že neobsahuje smotanu ani iné zahusťovadlá!
Čo budeme potrebovať
- 500 g mrkvy
- Stredné zemiaka
- Strednú cibuľu
- Lyžica mletej rasce
- Lyžica olivového oleja
- 1,5 l kuracieho vývaru (alebo 1,5 l vody a 2 kocky bujónu)
Postup
- Všetku zeleninu očistíme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlo uvarila
- Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej
- Vhodíme mrkvu, cibuľu a zemiaky
- Zeleninu vyprážame asi 5 minút, aby sa zvýraznila chuť
- Pridáme vývar
- Varíme na strednú teplotu, pokiaľ nebude zelenina dobre uvarená a mäkká
- Za pomoci ponorného mixéra zeleninu rozmixujeme dohladka
- Pridáme rascu, soľ a čerstvo mleté korenie
- Ochutnáme a poprípade dokoreníme podľa chuti
- Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať ďalšiu vodu
Na chrumkavý chlieb je najlepšie si ešte natrieť nejakú výraznú nátierku. Vytvorte si jednu z týchto romadúrových nátierok a spojte chuť krémovej polievky s výraznou chuťou romadúru. Nebudete ľutovať!