Rascová polievka s jahňacím a rezancami

Rascová polievka s jahňacím a rezancami

Aromatická jahňacia polievka s so silným polievkovým základom, ktorý je plný skvele skombinovaného korenia! Vychutnajte si dlho marinované jahňacie mäso s domácimi ťahanými rezancami alebo ich nahraďte jednoduchším polievkovým kvapkaním.

Čo budeme potrebovať

Na jahňacie

  1. Lyžica celých horčičných semienok
  2. 230 g jahňacieho mäsa (nakrájané na plátky)
  3. ½ lyžice sójovej omáčky
  4. Lyžička hrubo mletej rasce
  5. 1 lyžička kukuričného škrobu
  6. ½ lyžičky mletého koriandra
  7. ½ lyžičky chilli vločiek
  8. ½ lyžičky sezamového oleja
  9. ¼ lyžičky cesnakového prášku
  10. ¼ lyžičky mletého bieleho korenia
  11. 2 lyžice repkového oleja

Na polievkový základ

  1. 1250 ml kuracieho vývaru
  2. 60 g ryžového vína (alebo ryžového octu)
  3. ½ cibule
  4. 3 sušené bobkové listy
  5. Badián
  6. Lyžica rybacej omáčky
  7. Soľ
  8. Korenie

Na domáce rezance

  • 220 g hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 120 ml vody

Na ozdobu

  1. Chilli olej
  2. Nasekaný čerstvý koriander a mäta
  3. Mleté biele korenie

Postup

  1. Jahňacie plátky rozložíme na doštičku v jednej vrstve
  2. Potom ich celé „naklepeme“ ostrým nožom bez toho, aby sme mäso prerezali
  3. Toto „naklepanie“ umožňuje marináde sa lepšie vstrebať a dá tak jahňaciemu zaujímavejšiu chuť
  4. V mise si zmiešame všetky korenia a dôkladne ho premiešame
  5. Potom zmiešame jahňacie mäso s marinádou, aby sa korenie rovnomerne rozložilo a mäso obalilo
  6. Mäso necháme marinovať aspoň 2 hodiny
  7. Celé horčičné semienka si medzitým opečieme v malom hrnci na stredne miernu teplotu, kým nezačnú praskať
  8. Preložíme ich do mažiara a nahrubo rozdrvíme, alebo ich zabalíme do papiera a rozdrvíme paličkou na mäso
  9. Pred smažením pridáme k jahňaciemu 2 lyžice repkového oleja a rukami ho premiešame
  10. Rozpálime si nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu a potom pridáme mäso
  11. Pečieme, kým mäso prestane byť ružové
  12. Pridáme 3 lyžičky mletých horčičných semienok a pečieme ďalších 30 sekúnd
  13. Mäso vyberieme von na tanier a dáme bokom, kým nebude potrebné
  14. Na polievku si orestujeme cibuľu, a potom ju v hrnci zmiešame s kuracím vývarom, ryžovým vínom, sušenými bobkovými listami a badiánom
  15. Hrniec prikryjeme a polievku privedieme do varu a varíme 30 minút
  16. Pridáme rybiu omáčku a varíme ďalších 5 minút
  17. Podľa potreby dochutíme soľou
  18. Na rezance si pripravíme misu, do ktorej pridáme múku, soľ a vodu
  19. Začneme miešať na nízku rýchlosť a postupne na rýchlosti pridávame
  20. Cesto miesime 5-6 minút
  21. Cesto bude zo začiatku lepivé a trochu suché, ale ako múka nasaje vodu, na konci extrémne hladké a pružné
  22. Misu zakryjeme plastovou fóliou a necháme aspoň 1 hodinu odpočívať
  23. Veľký plech si vyložíme papierom na pečenie a dáme bokom
  24. Pripravíme si malú šálku repkového oleja
  25. Dobre si olejom natrieme ruky a potom cesto preneste na olejom potretú pracovnú plochu
  26. Cesto vyvaľkáme do približne 1 cm hrubého obdĺžnikového tvaru a potom ho rozkrájame na 10 dlhých prúžkov
  27. Jednotlivé prúžky oddelíme a zľahka potrieme olejom, aby sa k sebe nelepili
  28. Každý prúžok vyvaľkáme na dlhú, širokú a plochú rezancu
  29. Rezance položíme na plech vyložený papierom na pečenie
  30. Do varu si privedieme veľký hrniec s vodu
  31. Na uvarenie rezancov si do varu privedieme veľký hrniec s vodou a potom rezance, jednu po druhej ponorte do vody, aby sa k sebe neprilepili
  32. Rezance sa budú variť veľmi rýchlo, asi za 30 sekúnd budú hotové a vyplanú na hladinu
  33. Rezance vyberieme z vody za pomoci dierovanej lyžice
  34. Rezance scedíme a rozdeľte do servírovacích misiek
  35. Rezance zalejeme rascovou polievkou, navrch pridáme jahňacie mäso, nasekaný koriander a mätu, dochutíme bielym korením
  36. Pridáme poriadnu porciu chilli oleja a ihneď podávame
Polievka s rascou plná jahňacieho mäsa a domácich ťahaných rezancov alebo polievkového kvapkania.
Zdroj: yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.