Ratatolha s kuracím mäsom

Ratatolha s kuracím mäsom

Síce je tento pokrm známy ako vegetariánsky, nie je ale zakázané pripraviť si ratatouille s kuracím mäsom. Príprava je opäť jednoduchá a hotovo budete mať do hodinky.

  • Kuracie stehná, krídla (podľa chuti a preferencií)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica čerstvých tymiánových listov
  • 1 baklažán, nakrájaný na kúsky
  • 1 stredná cuketa, nakrájaná na kúsky
  • 1 stredná tekvica či tekvica, nakrájaná na kúsky
  • 450g olúpaných paradajky, nastrúhaných na hrubo
  • 1/2 hrnčeka domáceho kuracieho vývaru
  • Nasekané listy čerstvej bazalky

Postup

  • Najprv si mäso očistite a potom ho osoľte a okoreňte z oboch strán.
  • Vo veľkej panvici zohrejte 2 lyžice oleja a kura sprudka osmažte, kým nebude zlatisté, cca 5 minút. Rovnako postupujte s druhou stranou kurčaťa.
  • Potom kura preneste na tanier a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte ďalšiu lyžicu oleja a na ňom osmažte cibuľu do zlatista asi 1 minútu. Pridajte cesnak, tymián a štipku soli.
  • Ďalej pridajte nakrájaný baklažán, cuketu, tekvicu a premiešajte. Pridajte paradajky, nalejte vývar a premiešajte.
  • Vložte do omáčky kuracie kúsky, znížte teplotu a duste za občasného miešania, cca 20-25 minút.
  • Nakoniec dochuťte soľou a korením, posypte bazalkou a podávajte.
Kuracie mäso na zelenine
Zdroj: skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.