Síce je tento pokrm známy ako vegetariánsky, nie je ale zakázané pripraviť si ratatouille s kuracím mäsom. Príprava je opäť jednoduchá a hotovo budete mať do hodinky.
- Kuracie stehná, krídla (podľa chuti a preferencií)
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a mleté čierne korenie
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica čerstvých tymiánových listov
- 1 baklažán, nakrájaný na kúsky
- 1 stredná cuketa, nakrájaná na kúsky
- 1 stredná tekvica či tekvica, nakrájaná na kúsky
- 450g olúpaných paradajky, nastrúhaných na hrubo
- 1/2 hrnčeka domáceho kuracieho vývaru
- Nasekané listy čerstvej bazalky
Postup
- Najprv si mäso očistite a potom ho osoľte a okoreňte z oboch strán.
- Vo veľkej panvici zohrejte 2 lyžice oleja a kura sprudka osmažte, kým nebude zlatisté, cca 5 minút. Rovnako postupujte s druhou stranou kurčaťa.
- Potom kura preneste na tanier a dajte bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte ďalšiu lyžicu oleja a na ňom osmažte cibuľu do zlatista asi 1 minútu. Pridajte cesnak, tymián a štipku soli.
- Ďalej pridajte nakrájaný baklažán, cuketu, tekvicu a premiešajte. Pridajte paradajky, nalejte vývar a premiešajte.
- Vložte do omáčky kuracie kúsky, znížte teplotu a duste za občasného miešania, cca 20-25 minút.
- Nakoniec dochuťte soľou a korením, posypte bazalkou a podávajte.