Tento recept sa nezapeká, preto je jeho príprava naozaj záležitosťou chvíľky. Presvedčte sa sami.
Ingrediencie
- 450g čerstvých šampiňónov
- 2 veľké cibule
- 1 stredný baklažán
- 2 stredná cuketa
- 1 červená paprika
- 2 veľké zrelé paradajky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička sušenej alebo čerstvej bazalky
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého korenia
Postup
- Nakrájajte šampiňóny a cibuľu na silné plátky. Baklažán, cuketu, červenú papriku a paradajky na centimetrové kúsky.
- Vo veľkej panvici rozpáľte olej, pridajte cibuľu a cesnak.
- Restujte, kým cibuľa ľahko nezhnedne, asi 5 minút.
- Potom vmiešajte šampiňóny, baklažán, cuketu, papriku, paradajky, bazalku, soľ a čierne korenie.
- Zakryte pokrievkou a za občasného miešania nechajte dusiť, kým nie je zelenina mäkká, asi 15 minút. V prípade potreby podlejte trochou vody.
- Podávajte s chlebom, cestovinami alebo ako prílohu k mäsu.