Ravioli s ricottou a špenátom

Ravioli s ricottou a špenátom

Keď si skúsite pripraviť domácu ravioli z vlastnoručne vyrobeného cesta, iné už nebude chcieť au kupovaných už sa ani nepozastavíte.

INGREDIENCIA:

Cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • voda podľa potreby
  • olej extra virgin
  • soľ

Náplň:

  • 250 g ricotty
  • 300 g listového špenátu
  • 200 g parmezánu
  • 1 žĺtok
  • muškátový oriešok
  • pár lístkov šalvie
  • maslo
  • soľ, korenie

POSTUP:

  1. Múku zmiešame s vajcami, kvapkou olivového oleja a štipkou soli.
  2. Podľa potreby pridáme vodu.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke.
  4. Špenát sparíme vo vode, necháme odkvapkať a potom nasekáme.
  5. V mise ho zmiešame s ricottou a žĺtkom, dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, soľou a bielym korením.
  6. Odležané cesto rozvaľkáme na štyri rovnaké pláty.
  7. Na dva diely cesta vytvoríme lyžicou kôpky náplne.
  8. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom, prikryjeme zvyšnými plátmi cesta a rukami dôkladne pritlačíme kraje, rovnako tak okolo jednotlivých kôpok.
  9. Vzniknuté ravioli vykrajujeme v tvare štvorčekov a potom ich uvaríme v osolenej vode.
  10. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pár lístkov šalvie a uvarenej ravioli, zasypeme strúhaným parmezánom, premiešame a servírujeme.
Ravioli s ricottou a špenátom

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.