Tento pokrm je plný lahodných čerstvých zeleninových rezancov a obsahuje iba 85 kalórií na porciu! Recept je hotový za menej ako 20 minút a vyžaduje doslova nulovú dobu varenia.
Čo budeme potrebovať
- Hrsť čerstvého koriandra (nasekaný)
- 3 lyžice ryžového octu
- Lyžica sezamového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- 2 lyžičky červenej papriky
- 2 lyžičky cukru
- 3 stredné cukety
- Soľ
Postup
- Vo veľkej mise si zmiešame koriander, ocot, olej, cesnak, červenú papriku, cukor a štipku soli
- Cuketu pomocou škrabky na cuketové špagety nakrájame na špirály, inak ju nakrájame na tenké prúžky nožom (nechajte sa inšpirovať videom na konci článku)
- Cuketu pridáme do pripravenej octovej zmesi
- Zmes prehádžeme a premiešame, kým sa ingrediencie dobre nepremiešajú
- Takto cuketové špagety ihneď podávame
Cuketa sa hodí naozaj ku všetkému a dá sa upraviť do akejkoľvek podoby! Upečte z nej napríklad niektorý z týchto lahodných cuketových múčnikov a pochutnajte si na zdravej, sladkej bodke na záver!
Tieto cuketové rezance s avokádovým pestom naozaj chutia najlepšie, keď ich zjete do 2 hodín od prípravy, ale v prípade potreby uchovávajte zvyšky v chladničke vo voľne zakrytej nádobe až 24 hodín.