Lahodný recept na ovocné koláčiky bez pečenia s mandľovou krustou, krémovou kešu sladkou smotanou a posypaný množstvom čerstvého, farebného ovocia!
Ingrediencie
- 1 šálka mandlí alebo vlašských orechov alebo kombinácia
- hrsť datlí
- polievková lyžička škorice
- 2 polievkové lyžice vody
- ovocie podľa vášho výberu (kivi, jahody, čučoriedky, mango atď.)
- 1 šálka surových kešu, najlepšie namočených 2 až 3 hodiny
- 5 datlí
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- voda
Postup
- Na kôru zmiešajte v mixéri mandle či vlašské orechy, datle a škoricu.
- Nechajte zmes rozmixovať do konzistencie strúhanky.
- Pridajte jednu lyžicu vody a mixujte ďalej, kým sa nevytvorí cesto. V prípade potreby pridajte ďalšiu lyžicu vody. Cesto nesmie byť príliš mokré.
- Cesto vyberte, zakryte a dajte odpočinou do chladničky, aspoň na 20 minút, kým nestuhne.
- Na krém zmiešame v mixéri kešu, datle, vanilkový extrakt a 3/4 šálky vody, pokiaľ nebude krém hladký.
- Chvíľkami mixér pozastavte a zoškrabte krém zo stien mixéra.
- Pridajte ďalšie 1 alebo 2 lyžice vody, kým nedosiahnete vami požadovanú konzistenciu. Ak ste krém zriedili príliš, pridajte ďalšie kešu orechy a rozmixujte.
- Keď máte cesto stuhnuté, môžete začať tvarovať košíčky.
- Formičky na tartaletky vyložte papierom na pečenie, aby sa pred podávaním dali košíčky ľahšie vybrať.
- Všetky formičky riadne vytlačte cestom s hrúbkou asi 0,5 palca.
- Každý koláč následne naplňte kešu krémom, až po okraj.
- Vyskladajte vrch košíčkov ovocím.
- Pri podávaní vyberte za pomoci papiera na pečenie koláčiky z formičiek.