RAW tartaletky

RAW tartaletky

Lahodný recept na ovocné koláčiky bez pečenia s mandľovou krustou, krémovou kešu sladkou smotanou a posypaný množstvom čerstvého, farebného ovocia!

Ingrediencie

  • 1 šálka mandlí alebo vlašských orechov alebo kombinácia
  • hrsť datlí
  • polievková lyžička škorice
  • 2 polievkové lyžice vody
  • ovocie podľa vášho výberu (kivi, jahody, čučoriedky, mango atď.)
  • 1 šálka surových kešu, najlepšie namočených 2 až 3 hodiny
  • 5 datlí
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • voda

Postup

  • Na kôru zmiešajte v mixéri mandle či vlašské orechy, datle a škoricu.
  • Nechajte zmes rozmixovať do konzistencie strúhanky.
  • Pridajte jednu lyžicu vody a mixujte ďalej, kým sa nevytvorí cesto. V prípade potreby pridajte ďalšiu lyžicu vody. Cesto nesmie byť príliš mokré.
  • Cesto vyberte, zakryte a dajte odpočinou do chladničky, aspoň na 20 minút, kým nestuhne.
  • Na krém zmiešame v mixéri kešu, datle, vanilkový extrakt a 3/4 šálky vody, pokiaľ nebude krém hladký.
  • Chvíľkami mixér pozastavte a zoškrabte krém zo stien mixéra.
  • Pridajte ďalšie 1 alebo 2 lyžice vody, kým nedosiahnete vami požadovanú konzistenciu. Ak ste krém zriedili príliš, pridajte ďalšie kešu orechy a rozmixujte.
  • Keď máte cesto stuhnuté, môžete začať tvarovať košíčky.
  • Formičky na tartaletky vyložte papierom na pečenie, aby sa pred podávaním dali košíčky ľahšie vybrať.
  • Všetky formičky riadne vytlačte cestom s hrúbkou asi 0,5 palca.
  • Každý koláč následne naplňte kešu krémom, až po okraj.
  • Vyskladajte vrch košíčkov ovocím.
  • Pri podávaní vyberte za pomoci papiera na pečenie koláčiky z formičiek.
zdravé raw tartalette s ovocím
zdroj: simple-veganista.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.