Ražné kolieska zlepované vanilkovým krémom

Ražné kolieska zlepované vanilkovým krémom

Lahodné pečivo s ľahkým vanilkovým krémom, ktorý mu dodáva nezabudnuteľnú chuť a vôňu.

Ingrediencie:

  • 280 g hladkej ražnej múky
  • 80 g zmäknutého masla
  • 160 g hnedého cukru
  • 40 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 PL brandy alebo koňaku

Vanilkový krém

  • 250 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 300 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • čerstvá vanilka

Postup:

  1. Maslo a cukry vložte do mixéra alebo použite elektrický šľahač a vyšľahajte.
  2. Do zmesi zašľahajte tiež vajcia a potom vmiešajte brandy alebo koňak.
  3. V stredne veľkej mise zmiešajte múku a jednu lyžičku morskej soli.
  4. Suché prísady následne vmiešajte do mokrých a vypracujte na cesto.
  5. Hotové cesto vložte na hodinu do chladničky.
  6. Predhrejte si rúru na 170 °C.
  7. Z cesta si vytvarujte malé guličky, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Jednotlivé guličky potom sploštite pomocou lyžice.
  9. Pečte približne 12-15 minút.
  10. Následne nechajte vianočné pečivo zo ražnej múky vychladnúť.
  11. Pred podávaním cukroviniek zlepte pomocou vanilkového krému.
  12. V mise zmiešajte vajcia a cukor.
  13. Vyšľahajte ich v penu a pridajte trochu múky.
  14. Následne po troškách pridávajte mlieko a miešajte mixérom na vysoké otáčky.
  15. Zmes nalejte do hrnca a zahrievajte na miernom ohni, kým nezhustne.
  16. Na záver do krému vmiešajte maslo izbovej teploty a vanilku.
  17. Nechajte vychladnúť a môžete zdobiť.
ražné kolieska zlepované vanilkovým krémom
zdroj: bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.