Ražniči v rúre po ázijsku

Ražniči v rúre po ázijsku

Najrôznejšie druhy špízov sú obľúbené aj v Ázii. Pripravte si ázijský variant tohto pokrmu. Oproti klasickému variantu nebudete potrebovať žiadnu zeleninu.

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie sviečkové
  • 1/2 šálky sezamového oleja
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 2/3 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 10 strúčikov cesnaku, rozotrených so soľou
  • 4 PL nastrúhaného zázvoru
  • 1 čajová lyžička sušeného drveného chilli
  • 2 PL sezamových semienok
  • 2 PL čiernych sezamových semienok
  • 8 jarných cibuliek

Postup

  1. Hovädzie mäso umyte a nakrájajte na kúsky.
  2. Potom si pripravte marinádu. V miske zmiešajte oba oleje, sójovú omáčku, cukor, cesnak, zázvor a chilli.
  3. Do misky vložte kúsky hovädzieho mäsa a dôkladne premiešajte.
  4. Marinované mäso dajte do chladničky odležať aspoň na hodinu.
  5. Potom napichajte kúsky mäsa na špajle či ihly.
  6. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  7. Ražniči vložte do pekáča a podlejte trochou vody.
  8. Pečte približne 20 minút.
  9. Pred podávaním posypte sezamovými semienkami a kolieskami jarnej cibuľky.

Takto pripravené ražniči sa podáva predovšetkým s jazmínovou ryžou a rôznymi druhmi omáčok.

Ázijský variant mäsa na špajli z hovädzieho mäsa
zdroj: theblackpeppercorn.com

Máte radi kuracie mäso. Inšpirujte sa našimi receptami na kuracie minútky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.