Rebarborový džem je skvelým doplnkom, ak pripravujete sladké raňajky. Namažte si ho na chrumkavý toast alebo ho pridajte k domácej granole!
Čo budeme potrebovať
- 1 kg rebarbory
- 1/2 kg cukru
- zaváracie poháre
- citrónová šťava
- škorica
- pektín
Postup
- Olúpanú a nakrájanú rebarboru podusíme v troche vody, pridáme cukor.
- Povaríme do hustej konzistencie.
- Pokiaľ pridávame ďalšie ovocie, povaríme ich s rebarborou.
- Dochutíme citrónovou šťavou, môžeme pridať aj trochu škorice.
- Potom pridáme buď trochu konzervačného prostriedku, alebo džem.
- 15 minút sterilujeme a obrátime dnom nahor.
Marmeládu pripravujeme buď zo samotnej rebarbory, alebo mu môžeme dodať ešte lepšiu chuť pridaním iného druhu ovocia. Osvedčený je ananás, pomaranče, čučoriedky, jahody alebo banány .