Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda

Rebarborový džem je skvelým doplnkom, ak pripravujete sladké raňajky. Namažte si ho na chrumkavý toast alebo ho pridajte k domácej granole!

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg rebarbory
  • 1/2 kg cukru
  • zaváracie poháre
  • citrónová šťava
  • škorica
  • pektín

Postup

  1. Olúpanú a nakrájanú rebarboru podusíme v troche vody, pridáme cukor.
  2. Povaríme do hustej konzistencie.
  3. Pokiaľ pridávame ďalšie ovocie, povaríme ich s rebarborou.
  4. Dochutíme citrónovou šťavou, môžeme pridať aj trochu škorice.
  5. Potom pridáme buď trochu konzervačného prostriedku, alebo džem.
  6. 15 minút sterilujeme a obrátime dnom nahor.

Marmeládu pripravujeme buď zo samotnej rebarbory, alebo mu môžeme dodať ešte lepšiu chuť pridaním iného druhu ovocia. Osvedčený je ananás, pomaranče, čučoriedky, jahody alebo banány .

Malý pohárik plný domáceho džemu z ovocia.
Zdroj: gardeninthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.