Sezóna Revne Kaderavé, známej tiež ako rebarbora, je krátka a síce od mája do júna.
Vy si môžete z tejto rastliny, veľmi bohatej na vitamíny, pripraviť výborný koláč.
Práve rebarbora je bohatá na vitamín B, horčík, železo, draslík a taktiež je prospešná v boji s obezitou, pretože na seba viaže tuk!
Poďme si predstaviť recepty na božský a krehký rebarborový koláč.
Naše recepty
Nepáči sa vám žiadny z receptov? Inšpirujte sa týmito receptami na múčniky z rebarbory a určite si vyberiete.
Rastlina dvoch tvárí
Rebarbora je rastlina veľmi zdravá, ale aj nebezpečná zároveň.
Preto je dôležité ju správne pripraviť. Rebarbora obsahuje kyselinu šťaveľovú, s ktorou sa musí správne zaobchádzať. Vďaka práve správnemu zaobchádzaniu dokáže naše telo využiť obsiahnuté zdraviu prospešné látky v rebarbore.
Práve vďaka kyseline šťaveľovej by rebarboru nemali konzumovať ľudia trpiaci reumatizmom, obličkovými kameňmi alebo. Rebarboru by už určite nemali jesť ľudia s problémami s obličkami, žalúdočnými kyselinami alebo močovým mechúrom. Dávať by ste si mali pozor pri podávaní deťom, dojčiacim alebo tehotným ženám.
Je známe, že by sa rebarbora mala žať len počas jej sezóny – od mája do júna. Mimo sezónu sa stáva viac nebezpečnou.