Rebarborový koláč s posýpkou

Rebarborový koláč s posýpkou

Tento múčnik je vláčny, pokrytý čerstvou rebarborou, ktorá sa skvele dopĺňa s maslovou posýpkou. Vychutnajte si ho aj vy!

Ingrediencie

Na posýpku:

  • 260 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 300 g trstinového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky soli
  • 170 g rozpusteného masla

Na koláč:

  • 260 g hladkej múky
  • 70 g celozrnnej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 300 g trstinového cukru
  • 170 g masla izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilky
  • 4 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1 šálka cmaru
  • 4 šálky nakrájané čerstvé rebarbory

Postup

  1. Rozpustite lyžicu masla a potrite dno a boky formy s rozmermi 33 x 23 cm.
  2. Formu vyložte papierom na pečenie tak, aby papier presahoval strany formy a potrite ho zvyšným maslom.
  3. Na posýpku rozpustite na panvici 12 polievkových lyžíc masla.
  4. V mise prešľahajte múku, cukor, škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva a soľ.
  5. Do zmesi múky pridajte rozpustené maslo a lyžičkou premiešajte, kým nebude zmes drobivá.
  6. Predhrejte rúru na 175 stupňov C.
  7. Zmiešajte hladkú múku, celozrnnú múku, soľ, prášok do pečiva a zázvor.
  8. Vyšľahajte dohromady.
  9. Dajte trstinový cukor, maslo a vanilku do mixéra a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná, 3-4 minúty.
  10. Pridajte vajcia, jedno po druhom, šľahajte po každom pridaní, kým sa dobre nespoja.
  11. Pridajte vanilku a premiešajte.
  12. Pridajte 1/3 zmesi múky a šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa múka neprimieša.
  13. Pridajte polovicu cmaru, šľahajte, kým sa nespoja.
  14. Pridajte polovicu zvyšnej múky a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  15. Pridajte zostávajúce cmar, šľahajte a potom pridajte zvyšnú múku a šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa nespoja.
  16. Oškriabte dno a boky misy a miešajte na nízkej rýchlosti ďalších 10–20 sekúnd, aby ste sa uistili, že je všetko dobre spojené.
  17. Vložte cesto do formy a pomocou stierky rovnomerne cesto rozprestrite.
  18. Nakrájanú rebarboru rovnomerne navrstvite na hornú časť cesta tak, že najprv rozotrite polovicu rebarbory ​​na hornú časť cesta, potom rozotrite celú zmes strúhanky a potom zvyšnú rebarboru.
  19. Vložte formu do rúry a pečte 40–45 minút.
  20. Teplota koláča v strede by mala byť asi 94 stupňov C.
  21. Vyberte z rúry a nechajte vo forme vychladnúť 30 minút.
  22. Pomocou papiera na pečenie vyberte koláč z formy.
  23. Pred krájaním a podávaním nechajte koláč úplne vychladnúť.
Kus buchty s jahodami a posýpkou servírovaný na tanieri.
www.bakesbybrownsugar.com

Vyskúšajte naše recepty na vynikajúce jablkové rezy v 4 podobách. Ktorú si dáte?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.