Rebarborový koláč s tvarohom

Rebarborový koláč s tvarohom

Ostrá chuť rebarbory ​​funguje úplne skvele v maslovom tvarohu, ale aj na teplých koláčikoch, lievancoch alebo palacinkách.

Čo budeme potrebovať

Na rebarborový tvaroh

  • 350 g rebarbory
  • 200 g cukru
  • 4 žĺtky
  • 50 g masla
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 4-5 lyžíc vody

Na koláčovú krustu

  • 110 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička soli
  • 140 g múky
  • 1 lyžica studenej vody

Postup

  • Na rebarborový tvaroh do hrnca pridajte nakrájanú rebarboru, 50 g cukru a vodu a varte na strednú teplotu 3-5 minút alebo kým sa nezačne rozpadať.
  • Rozmixujte ju ponorným mixérom alebo v mixéri do hladka, pridajte maslo a miešajte.
  • V mise na vodnom kúpeli šľahajte cukor, žĺtky, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a citrónovú kôru, kým sa väčšina cukru nerozpustí.
  • Pomaly po lyžiciach pridávame uvarenú teplú rebarboru a ďalej šľaháme asi 5 minút, kým zmes nezhustne.
  • Odoberte z vodného kúpeľa a sceďte.
  • Na koláčovú krustu si predhrejte rúru na 200 °C.
  • Všetky ingrediencie okrem vody pridajte do kuchynského robota a premiešajte.
  • Pomaly pridávajte vodu, kým sa cesto nespojí.
  • Vzniknuté cesto rozvaľkajte medzi dvoma listami papiera na pečenie na hrúbku asi 0,5 cm.
  • Dajte na 30 minút do chladničky alebo na 10 minút do mrazničky.
  • Vložte do formy na koláč a odrežte okraje, ktoré z formy prečnievajú.
  • Doprostred koláča umiestnite alobal a pridajte sušené fazule a vložte do rúry.
  • Cesto pečte 5 minút, a potom znížte na 180 ° a pečte ďalších 10 minút.
  • Odstráňte z koláčovej krusty fazuľu a pečte ďalších 10 minút.
  • Vyberte a nechajte krustu úplne vychladnúť.
  • Pridajte tvaroh na studený koláč a dajte do chladničky na 5 hodín alebo cez noc.

Z rebarbory ​​sa dá urobiť aj veľmi zdravá šťava plná antioxidantov, ktoré bojujú proti zápalom. K tomu, aby ste získali tú najčerstvejšiu šťavu a zároveň nestratili ani gram vitamínov, potrebujete kvalitný odšťavovač . Aký si vybrať zistíte, vďaka našej recenziu!

Kúsok koláča s ružovým tvarohom a citrónovou náplňou.
Zdroj: zestfulkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.