Všetci už ste určite niekedy ochutnali rebierka, ale čo ty z diviaka? Sú úplnou delikatesou! Pripravte si ich podľa nášho jednoduchého návodu a nebudete ľutovať.
Ingrediencie
- 1 rebrá z diviaka
- 1 lyžica mletého čierneho korenia
- ¼ lyžičky mletého klinčeka
- 3 drvené strúčiky cesnaku
- kôra z jedného citróna
- 3 lyžice čerstvého rozmarínu, jemne nasekaného
- 3 lyžice čerstvého tymiánu, jemne nasekaného
- morská soľ podľa chuti
- avokádový olej
Postup
- Pripravte si veľkú nádobu.
- Naplňte ju vodou a pridajte 4 lyžice soli na každý liter vody.
- Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
- Pridajte mäso, prikryte a dajte cez noc do chladničky.
- Vytvorte si pastu z byliniek, cesnaku, citrónovej kôry, 1 lyžica soli a korenia.
- Pastu rovnomerne rozotrite na rebierka.
- Zakryte alobalom a nechajte hodinu odležať.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Odstráňte alobal z rebier.
- Na stredne vysokom plameni zahrejte na panvici trochu avokádového oleja.
- Keď je horúci, vložte do panvice rebrá tak, aby boky rebier smerovali dole.
- Keď sa vytvorí pekná chrumkavá kôrka, otočte rebrá a vložte ich do rúry.
- Pečte, kým nedosiahne ich vnútorná teplota 70 stupňov (skontrolujte po 45 minútach).
- Vyberte z rúry, zakryte a nechajte rebrá odpočívať po dobu 5-10 minút, potom nakrájajte a podávajte.