Recept na domáci biely toastový chlieb

Recept na domáci biely toastový chlieb

Pripravte si svoj domáci toastový chlieb, ktorý je oveľa lepší ako ten kupovaný. Je krásne mäkučký a nadýchaný, jednoducho dokonalý!

Ingrediencie

  • 14 g sušeného droždia
  • 808 ml teplej vody
  • 52 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica soli
  • 44 g masla, nakrájaného na kocky, pri izbovej teplote
  • 1200 g hladkej múky
  • 44 g masla, rozpusteného, ​​na potretie

Postup

  1. V mise mixéra premiešajte droždie v ¾ šálke teplej vody, aby sa rozpustilo a nechajte 5 minút odstáť.
  2. Pridajte zvyšné 2 a ⅔ šálky vody, cukor, soľ, maslo izbovej teploty a 5 šálok múky a premiešajte.
  3. Pomocou hnetača miešajte pri nízkej rýchlosti a postupne pridávajte zvyšnú múku, kým cesto nie je mäkké a trochu lepkavé, ale nie úplne lepivé (možno nebudete musieť použiť všetku múku).
  4. Pokračujte v miesení, kým sa nevytvorí mäkká guľa cesta a nevyčistia sa steny misy, asi 7 až 10 minút.
  5. Cesto dajte do ľahko vymastenej misy a otočte, aby bolo celé potiahnuté.
  6. Zakryte potravinárskou fóliou a dajte na teplé miesto bez prievanu kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem, asi 45 minút až 1 hodinu.
  7. Cesto vyklopte na čistú, ľahko pomúčenú plochu.
  8. Jemne ho zatlačte, aby ste odstránili všetky vzduchové vrecká.
  9. Cesto rozdeľte na dve časti.
  10. Pracujte vždy s jedným kusom a jemne ho vytvarujte do obdĺžnika 23 x 30 cm.
  11. Zrolujte obdĺžnik, počnúc kratším koncom, do veľmi tesného valca.
  12. Uzavrite švy a konce a vložte do vymastených 23 cm foriem na chlieb.
  13. Chleby voľne prikryte a dajte na miesto bez prievanu, kým nezdvojnásobí svoj objem, 30 až 45 minút.
  14. Umiestnite do spodu rúry rošt a predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  15. Bochníky potrieme trochou rozpusteného masla.
  16. Pečte bochníky po dobu 30 až 35 minút (v polovici otočte), kým nie sú zlatohnedé.
  17. Vyberte z rúry a ihneď potrite rozpusteným maslom.
  18. Nechajte 10 minút vychladnúť, potom vyberte z foriem a pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
  19. Užite si ho!
Biely chlieb, rozkrojený, servírovaný na mriežke.
www.browneyedbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.