Holandský rezeň najlepšie chutí v podaní mletého bravčového mäsa. Najlepšie je vyberať prorastlejšie kúsky bravy, rezne tak budú šťavnatejšie.
INGREDIENCIA
- 300 g bravčového boku
- 300 g bravčového pleca
- 15 g soli
- 50 ml mlieka
- 1 vajce
- 150 g syra goudy alebo eidamu
Na obalenie:
- 250 ml mlieka
- 100 g hladkej múky
- 1 vajce
- 100 g strúhanky
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Obe mäsa si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
- Mäso potom pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme mlieko, vajcia a zmiešame.
- Pridáme tiež nahrubo nastrúhaný syr, opäť zamiešame a mäso si na noc (alebo aspoň na 2 hodiny) uložíme do chladničky.
- Vajcia si zmiešame s mliekom, soľou a múkou.
- Do druhej misky si dáme strúhanku.
- Z mäsovej zmesi tvarujeme rezne, ktoré obaľujeme v zmesi mlieka, múky a vajcia a následne obaľujeme v strúhanke.
- Vyprážame na rozpálenom oleji asi 6-8 minút z každej strany.