Recept na holandský mletý rezeň so syrom

Recept na holandský mletý rezeň so syrom

Holandský rezeň najlepšie chutí v podaní mletého bravčového mäsa. Najlepšie je vyberať prorastlejšie kúsky bravy, rezne tak budú šťavnatejšie.

INGREDIENCIA

  • 300 g bravčového boku
  • 300 g bravčového pleca
  • 15 g soli
  • 50 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 150 g syra goudy alebo eidamu

Na obalenie:

  • 250 ml mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  • Obe mäsa si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
  • Mäso potom pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme mlieko, vajcia a zmiešame.
  • Pridáme tiež nahrubo nastrúhaný syr, opäť zamiešame a mäso si na noc (alebo aspoň na 2 hodiny) uložíme do chladničky.
  • Vajcia si zmiešame s mliekom, soľou a múkou.
  • Do druhej misky si dáme strúhanku.
  • Z mäsovej zmesi tvarujeme rezne, ktoré obaľujeme v zmesi mlieka, múky a vajcia a následne obaľujeme v strúhanke.
  • Vyprážame na rozpálenom oleji asi 6-8 minút z každej strany.
Mleté rezne so syrom.
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.