Recept na hubovú polievku s pestom

Recept na hubovú polievku s pestom

Výdatná zmes húb dodáva tejto polievke bohatú a plnú chuť. Podávajte ju s chutným cesnakovým chlebom a uvidíte, že už nebudete chcieť inú.

Ingrediencie

  • 2 šálky húb
  • 1 šálka portobello šampiňónov
  • 1 šálka húb shiitake (odstráňte stopky)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 šálka šalotky (nakrájané nadrobno)
  • 1 polievková lyžica mletého cesnaku
  • 1 polievková lyžica mletého čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • ¼ šálky bielej múky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • ½ šálky pripraveného pesta

Postup

  • Huby pokrájajte na malé kúsky a opražte ich na 3 lyžiciach olivového oleja. Pridajte cibuľu a restujte 3 minúty.
  • Do zmesi pridajte cesnak, zázvor a tymian. Varte ďalšiu minútu.
  • Pridajte huby a restujte ich 3 minúty, kým nezačnú mäknúť.
  • Dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  • Všetko zaprášte múkou a premiešajte. Varte 1 minútu.
  • Prilejte polovicu zeleninového vývaru a, za občasného miešania, varte, kým polievka nezačne mierne hustnúť.
  • Následne pridajte zvyšok vývaru a varte ďalších 5 minút, kým huby nezmäknú.
  • Hubovú polievku podávajte s 2 lyžicami pesta.

Hríbová polievka, podávaná s bylinkovým pestom.
zdroj: savoryonline.com

Zistite, ako pripraviť domáce pesto v 5 variantoch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.