Výdatná zmes húb dodáva tejto polievke bohatú a plnú chuť. Podávajte ju s chutným cesnakovým chlebom a uvidíte, že už nebudete chcieť inú.
Ingrediencie
- 2 šálky húb
- 1 šálka portobello šampiňónov
- 1 šálka húb shiitake (odstráňte stopky)
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 šálka šalotky (nakrájané nadrobno)
- 1 polievková lyžica mletého cesnaku
- 1 polievková lyžica mletého čerstvého zázvoru
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- ¼ šálky bielej múky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- ½ šálky pripraveného pesta
Postup
- Huby pokrájajte na malé kúsky a opražte ich na 3 lyžiciach olivového oleja. Pridajte cibuľu a restujte 3 minúty.
- Do zmesi pridajte cesnak, zázvor a tymian. Varte ďalšiu minútu.
- Pridajte huby a restujte ich 3 minúty, kým nezačnú mäknúť.
- Dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Všetko zaprášte múkou a premiešajte. Varte 1 minútu.
- Prilejte polovicu zeleninového vývaru a, za občasného miešania, varte, kým polievka nezačne mierne hustnúť.
- Následne pridajte zvyšok vývaru a varte ďalších 5 minút, kým huby nezmäknú.
- Hubovú polievku podávajte s 2 lyžicami pesta.
Zistite, ako pripraviť domáce pesto v 5 variantoch.