Ak neviete, akú pochúťku podávať v rámci predjedla svojim hosťom, pripravte si cuketový tatarák. Recept na zaváranie je veľmi jednoduchý a pomôže vám uchovať skvelú chuť tataráku z cukiet až niekoľko mesiacov. Nemusíte už tráviť hodiny v kuchyni prípravou jedla. Namiesto toho si môžete užívať spoločnosť svojej rodiny a priateľov.
Ingrediencie
- 1 stredná cuketa
- 1 hrsť mäty
- citrónová kôra z 1/2 ks
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička červeného vínneho octu
- morská soľ podľa chuti
Postup
- V mise zmiešajte olúpanú a na kocky nakrájanú cuketu s mätou, citrónovou kôrou, sójovou omáčkou a červeným vínnym octom. Zmes ochuťte soľou podľa vlastnej chuti a nechajte ju 10 minút odpočívať.
- Citrónovú kôru postrúhajte z dobre umytého a chemicky neošetreného citrónu.
- Po tejto dobe cuketovým tatarákom naplňte sterilizované poháre, ktoré uzavriete viečkami. Sterilizácia je potrebná, aby nedošlo k znehodnoteniu pokrmu baktériami.
- Naplnené poháre vložte do hrnca vyloženého čistou utierkou, zalejte ich vodou až po viečko a varte ich pri teplote 85 °C po dobu 20 minút.
- Poháre následne vyberte, postavte ich viečkami dole na rovnú plochu a nechajte ich voľne vychladnúť. Takto pripravený cuketový tatarák skladujte na tmavom a chladnom mieste. Po otvorení pohára jeho obsah spotrebujte čo najskôr.