Recept na mäsovú nátierku s vajcami a kuracím mäsom

Recept na mäsovú nátierku s vajcami a kuracím mäsom

Táto nátierka je skvelá, jej chuť je výrazná, a navyše je jej príprava veľmi jednoduchá. Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

  • 2 kuracie stehná
  • 6 vajec
  • 1 majonéza
  • 330 g (1 pohár) zeleninovej zmesi na prípravu zemiakového šalátu (napr. značky Znojmia)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • korenie
  • soľ

Postup

  • Rozohrejte rúru na 180 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra nahrieva, očistite stehná, ošetrite ich olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  • Vložte stehná do pekáča, trochu ich podlejte vodou (asi 1 cm) a dajte piecť. Pečte asi 40 minút. V priebehu pečenia stehna výpekom polievajte (asi čo 10 minút). Mäso tak nebude vysušené a kožička bude chrumkavá.
  • Vajcia dajte variť. Varte asi 10 minút. Potom schlaďte, olúpte a nasekajte na kocky.
  • Zo zeleninovej zmesi vylejte nálev (nechajte si ho ale bokom pre prípadné dochutenie mäsovej nátierky).
  • Zeleninu vložte do misky, pridajte k nej vajcia a nechajte bokom.
  • Hotové kuracie stehná natrhajte pomocou vidličky na jemné vlásky a mäso pridajte k zelenine s vajcami.
  • Následne zmes osoľte, okoreňte a pridajte majonézu. Majonézy dajte toľko, aby sa všetky ingrediencie spojili a nátierka nebola suchá.
  • Pokiaľ vám príde nátierka málo kyslá, môžete ju dochutiť pomocou trochy nálevu, ktorý ste si odložili bokom.
  • Mäsovú nátierku môžete podávať s čerstvým pečivom alebo s, na masle osmaženými, kúskami bagetky.

Kuracia zmes s vajcom a listom šalátu na vločkovom chlebe.

Otestovali sme variče vajíčok . Ako to dopadlo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.