Ako na naložený hermelín? Recepty 5-krát inak pre vašu inšpiráciu

Aké je najobľúbenejšie krčmové jedlo k vychladenému pivu? Prinášame recept na nakladaný hermelín, ktorý je vedľa utopencov ďalšou českou špecialitou.

Plesňový syr urobí v spoločnosti dobrého korenia a zeleniny veľkú parádu a určite si ho vychutnáte aj doma.

Chcete vedieť, ako na najlepšie syr naložiť a ako dlho ho nechať ustáť?

V našich receptoch nájdete inšpiráciu na klasiku aj trochu zábavného syrového experimentu.

Ingrediencie na 3 porcie:

  • 3 ks hermelínu
  • 1 ks údené klobásy podľa chuti
  • 5 lyžíc kyslej kapusty
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 väčšia cibuľa (červená alebo žltá)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 ks nakladaných baraných rohov
  • 2 menšie bobkové listy
  • 3 guličky nového korenia
  • 1 lyžička rasce
  • sop
  • korenie
  • slnečnicový olej

Postup:

  • Vymiešaný cesnak zmiešajte s horčicou a zmesou potrite pozdĺžne prekrojené hermelíny.
  • Na zmes pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu, zľahka okoreňte, osoľte a priklopte.
  • Kyslú kapustu zmiešajte s rascou a prisoľte. Klobásu nakrájajte na kolieska.
  • Na dno pohára vložte cibuľu na kolieska, baraný roh, kapustu a pár koliesok klobásy. Pridajte hermelín a takto opakuje aj u zvyšných hermelínov.
  • Prisypte zvyšok korenia a všetko zalejte slnečnicovým olejom tak, aby boli všetky hermelíny ponorené.
  • Skladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote minimálne 7-10 dní. Výsledok si vychutnajte s vychladeným pivom.

Trafili sme sa vám niektorým z týchto receptov do chuti?

Veríme, že áno.

Táto sýta desiata je jednoduchá na prípravu, poslúži ako skvelý darček aj ako spestrenie večierkov s priateľmi.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.