Aké je najobľúbenejšie krčmové jedlo k vychladenému pivu? Prinášame recept na nakladaný hermelín, ktorý je vedľa utopencov ďalšou českou špecialitou.
Plesňový syr urobí v spoločnosti dobrého korenia a zeleniny veľkú parádu a určite si ho vychutnáte aj doma.
Chcete vedieť, ako na najlepšie syr naložiť a ako dlho ho nechať ustáť?
V našich receptoch nájdete inšpiráciu na klasiku aj trochu zábavného syrového experimentu.
Naše recepty
Ingrediencie na 3 porcie:
- 3 ks hermelínu
- 1 ks údené klobásy podľa chuti
- 5 lyžíc kyslej kapusty
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 väčšia cibuľa (červená alebo žltá)
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 ks nakladaných baraných rohov
- 2 menšie bobkové listy
- 3 guličky nového korenia
- 1 lyžička rasce
- sop
- korenie
- slnečnicový olej
Postup:
- Vymiešaný cesnak zmiešajte s horčicou a zmesou potrite pozdĺžne prekrojené hermelíny.
- Na zmes pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu, zľahka okoreňte, osoľte a priklopte.
- Kyslú kapustu zmiešajte s rascou a prisoľte. Klobásu nakrájajte na kolieska.
- Na dno pohára vložte cibuľu na kolieska, baraný roh, kapustu a pár koliesok klobásy. Pridajte hermelín a takto opakuje aj u zvyšných hermelínov.
- Prisypte zvyšok korenia a všetko zalejte slnečnicovým olejom tak, aby boli všetky hermelíny ponorené.
- Skladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote minimálne 7-10 dní. Výsledok si vychutnajte s vychladeným pivom.
Trafili sme sa vám niektorým z týchto receptov do chuti?
Veríme, že áno.
Táto sýta desiata je jednoduchá na prípravu, poslúži ako skvelý darček aj ako spestrenie večierkov s priateľmi.