Recept na perníkovú chalúpku

Recept na perníkovú chalúpku

Tento recept je vhodný najmä na Vianoce, kedy pomôže dotvoriť jedinečnú sviatočnú atmosféru.

Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

Cesto na chalúpku:

  • 250 g nesoleného masla
  • 200 g hnedého cukru
  • 7 polievkových lyžíc zlatého sirupu
  • 600 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy
  • 4 čajové lyžičky mletého zázvoru

Zmes na zdobenie:

  • 450 g cukru múčka
  • ½ polievkovej lyžice Cream of Tartar (sušená smotana od Dr. Oetkera)
  • 3 vaječné bielky

Postup

Cesto na chalúpku:

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Na panvici rozpustite maslo, cukor a sirup.
  • Múku, sódu a mletý zázvor premiešajte vo vedľajšej miske a potom, do tejto suchej zmesi, vmiešajte maslovú zmes z panvice.
  • Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja a nevznikne hutné cesto. Ak je to potrebné, prilejte trochu vody.
  • Z internetu si stiahnite voliteľnú šablónu chalúpky a obkreslite ju na papier na pečenie. Jednotlivé tvary vystrihnite a naneste na ne perníkové cesto.
  • Cesto na papieri na pečenie dajte na plech a pečte 12 minút, kým nebudú kúsky pevné a trochu nestmavnú.
  • Hotové kúsky perníkovej chalúpky nechajte vychladnúť a, pomocou zmesi na zdobenie, ich spájajte k sebe a následne ozdobte.

Zmes na zdobenie:

  • Cukor, sušenú smotanu a bielky zmiešajte v mise. Pomocou mixéra šľahajte 7–10 minút. Mali by ste získať tuhšiu, snehovo bielu, zmes.
  • S touto zmesou pracujte rýchlo, aby nezaschla skôr, ako ju nanesiete. Naplňte jej dávkovač a zdobte perníkovú chalúpku.

Chalúpka z perníka, zdobená zmesou z vaječných bielkov.
zdroj: thespruceeats.com

Máte radi sušienky? Vyskúšajte recepty na sušienky z ovsa .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.