Recept na pizzu bez lepku

Recept na pizzu bez lepku

Cesto, podľa tohto receptu, sa vyrába veľmi ľahko, a to za pomoci akejkoľvek bezlepkovej múky.

Pripravte si chrumkavé cesto a dochuťte ho ingredienciami podľa vlastného výberu.

Ingrediencie

  • 1 šálka teplej vody
  • 1 polievková lyžica cukru (môžete použiť aj med)
  • 1 a 1,5 čajovej lyžičky droždia
  • 1 a ¼ šálky bezlepkovej múky (1:1 + ¼ šálky mandľovej múky – asi 210 g)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ¾ čajové lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica prášku psyllium
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Postup

  • Teplú vodu, cukor a droždie zmiešajte v mise.
  • Zatiaľ čo droždie kysne (asi 3–4 minúty), zmiešajte, vo vedľajšej mise, múku, prášok do pečiva, soľ a psyllium.
  • Mixujte a priebežne pridávajte zmes s droždím a olej.
  • Zvýšte rýchlosť na stredne vysoký výkon a mixujte 3–4 minúty.
  • Z cesta vytvorte guľu a nechajte kysnúť 30 minút.
  • Medzitým dajte predhriať rúru na 200 ° C a pripravte si pekáč. Ten naolejujte alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Hotové kysnuté cesto na pizzu na plech roztiahnite pomocou rúk po celej jeho ploche. Cesto sa pri pečení zmenší, preto sa nebojte ho poriadne roztiahnuť.
  • Rozložené cesto nechajte kysnúť ďalších 10 minút. Na cesto pridajte obľúbené ingrediencie podľa vlastného výberu.
  • Potom vložte do rúry a pečte 10–15 minút.
  • Pred nakrájaním nechajte pizzu niekoľko minút vychladnúť.

Bezlepkové cesto s rozpusteným syrom a kúskami salámy.
zdroj: meaningfuleats.com

Taliansko sa pýši množstvom dobrého jedla. Okrem pizze si môžete pripraviť aj najrôznejšie recepty na talianske cestoviny .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.