Tutti znamená v taliančine „všetci“. Názov je možné preložiť ako „pizza so všetkým“.
Tento pokrm chutí naozaj každému, pretože obsahuje toľko rozmanitých ingrediencií.
Pripravte si jednu z najobľúbenejších talianskych pizz.
Ingrediencie
- pizzové cesto (pozri recept vyššie)
- ¼ šálky olivového oleja
- 2 šálky paradajkovej passaty
- 1 šálka húb, nakrájaných na tenké plátky
- 1 šálka tenkých plátkov klobás alebo salámy
- 2 šálky mozzarelly (nastrúhané nadrobno)
- ¼ šálky parmezánu
- korenie
Postup
- Cesto si pripravte podľa pokynov v recepte vyššie.
- Predhrejte si rúru na 200 °C.
- Cesto rozdeľte na polovicu a rukami obe polovice vytvarujte do tvaru kruhu. Pomáhajte si múkou, aby sa cesto na vaše ruky príliš nelepilo.
- Cesto umiestnite na plech, vyložený papierom na pečenie a potrite ho pripravenou passatou. Rozotrite ju po celom povrchu.
- Následne pizzu posypte hubami, klobásou, mozzarellou a parmezánom. Všetky ingrediencie použite v polovičnom množstve – druhú polovicu použijete na druhú pizzu.
- Každú, takto pripravenú, pizzu pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Pečte 14 minút, kým pizza nezezlátne. Na záver pizzu okoreňte a podávajte.