Recept na pravý cheesecake

Recept na pravý cheesecake

Pravý cheesecake pozostáva z krému z čerstvého syra (najlepšie značka Philadelphia) a kyslej smotany. Korpus sa pripravuje z grahamových sušienok (môžete nahradiť napríklad celozrnnými BEBE) a masla.

INGREDIENCIA:

Na korpus:

  • 150 g grahamových sušienok
  • 5 lyžíc masla
  • 1/4 hrnčeka cukru

Na krém:

  • 900 g čerstvého krémového syra
  • 1 hrnček cukru
  • 240 g plnotučnej kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 veľké vajcia

POSTUP:

  • Všetky suroviny si vyberte vopred z chladničky, aby mali pri príprave krému izbovú teplotu.
  • Sušienky si rozmixujte, potom pridajte rozpustené maslo a cukor a premixujte.
  • Korpus natlačte na dno tortovej formy (cca 23 cm v priemere), rozprestrite a dajte zapiecť na 8 minút do rúry predhriatej na 175 °C.
  • Syr si vyšľahajte spolu s cukrom, citrónovou šťavou a vanilkou do jemného krému.
  • Potom zašľahajte kyslú smotanu a nakoniec vajcia.
  • Krém rozprestrite na korpus.
  • Tortovú formu si zospodu zabaľte do alobalu tak, aby sa cez škáry nedostala voda.
  • Teraz budeme dopekať cheesecake vo vodnom kúpeli.
  • Nájdite pekáčik, do ktorého budete môcť tortovú formu ponoriť.
  • Do neho nalejte vodu a dajte zapiecť na ďalších 55 minút.
  • Po upečení ho nechajte schladiť v rúre vo vodnom kúpeli.
  • Pred podávaním nechajte vychladiť 4 hodiny v chladničke.
livewellbakeoften.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.