Recept na púpavový med

Recept na púpavový med

Vyrobte si tohto skvelého pomocníka nielen v boji proti nachladnutiu a kašľu!

Pokiaľ chcete chuť medu trochu ozvláštniť, môžete, namiesto citróna, použiť pomaranč.

Ingrediencie

  • 2 šálky čerstvých púpavových kvetov
  • 1,5 šálky vody
  • 1,5 šálky trstinového cukru
  • 1 citrón

Postup

  • Púpavové kvety jemne umyte studenou vodou.
  • Následne ich, spoločne s vodou a niekoľkými plátkami citróna, vložte do hrnca a na miernom ohni ich, prikryté pokrievkou, varte asi 15 minút.
  • Potom nechajte zmes v hrnci vychladnúť a lúhovať cez noc.
  • Druhý deň zmes preceďte, cez sitko či plátno, do iného hrnca.
  • K púpavovému výluhu pridajte cukor a na miernom ohni všetko dôkladne miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  • Potom zmes, za občasného miešania, varte ešte 30 minút.
  • Keď začne zmes hustnúť, je med hotový.
  • Ešte teplý med z púpavy prelejte do pripravených pohárov s vekom, ktoré, po naplnení, ihneď uzavrite.
  • Ak by vám med začal kryštalizovať, ponorte naplnený pohár, na chvíľu, do nádoby s teplou vodou.

Med z púpav v pohári.
zdroj: veganonboard.com

Milovníkom medu a mäsa odporúčame vyskúšať skvelé recepty na medové mäso !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.