Láka vás ľahší variant? Stavte na rybu. Tuniak hravo nahradí kura a táto quesadilla skvele poslúži aj ako desiata napríklad do školy alebo na letný piknik.
Ingrediencie
- 2 tortilly na quesadillu
- 1 plechovka tuniaka v oleji, sceďte a rozdrobte
- 1/4 šálky nakrájaných olív
- 1/4 šálky nakrájaných paradajok
- 1/4 šálky nasekanej cibule (voliteľné)
- 1/4 šálky nasekaného koriandra
- 1/4 šálky strúhaného syra (napr. čedar, mozzarella)
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Zohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte olivový olej a jednu tortillu.
- Na tortillu rovnomerne rozložte tuniaka, olivy, paradajky, cibuľu (ak ju používate), koriander a syr.
- Preložte tortillu na polovicu a stlačte okraje, aby ste ju uzavreli.
- Opekáme 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je tortilla zlatohnedá a syr sa nerozpustí.
- To isté opakujte aj s druhou tortillou.
- Nakrájajte quesadilly na trojuholníky a podávajte teplé s obľúbenou omáčkou. (napr. salsa alebo guacamole)