Tieto krehké jablčné rezy potešia svojou chuťou. Majú všetko, čo sa k jablkám hodí – škoricu, mandle, hrozienka a nakoniec lahodné maslové cesto. Čo na to hovoríte?
Ingrediencie:
Na korpus:
- 200 g hladkej múky
- 200 g polohrubej múky
- 70 g cukru
- 4 lyžičky prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 250 g zmäknutého masla
Na jablkovú náplň:
- 1 a ½ kg jabĺk
- 100 g cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 1 lyžička škorice
- 30 g hrozienok
- 50 g masla
Na potretie:
- 1 žĺtok
- 1 lyžica mlieka
- mandľové lupienky
Postup:
- Jablká si olúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Dajte ich do hrnca, pridajte k nim maslo, hrozienka, polovicu dávky cukru, vanilkový cukor, škoricu a priveďte ich do varu.
- Jablká duste, kým nezmäknú.
- Nechajte ich vychladnúť, a potom do nich nasypte zvyšok cukru.
Príprava cesta:
- Zmiešajte si múky s kypriacim práškom, a potom pridajte všetky ostatné ingrediencie.
- Vymiešajte cesto a rozdeľte ho na 2 polovice.
- Na papieri na pečenie si z jednej polovice vyvaľkajte cesto o veľkosti plechu (mal by byť cca 30×40 cm veľký).
- Cesto dajte na plech, navrch pridajte jablčnú zmes a na vrch vyvaľkajte rovnakým spôsobom druhú časť cesta.
- Vrch rezu potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypte mandľovými lupienkami.
- Pečte pri 200 °C asi 25 minút.