Toto pesto je jedinečným doplnkom k cestovinám, obľúbenému mäsu a rybám. Môžete ho ale použiť aj ako lahodnú sendvičovú nátierku.
Ingrediencie
- 1 šálka sušených paradajok
- ⅓ šálky mandlí (nesolených)
- 2–3 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica čerstvého rozmarínu
- ½ čajovej lyžičky soli
- ¼ čajovej lyžičky guličiek čierneho korenia (rozdrveného)
- ½ čajovej lyžičky guličiek červeného korenia (rozdrveného)
- ¾ – 1 šálka extra panenského olivového oleja
Postup
- Všetky prísady vložte do kuchynského robota a spracovávajte tak dlho, pokiaľ nebude všetko nadrobno nasekané.
- Potom robot vypnite, premiešajte lyžicou a vložte do vzduchotesnej nádoby.
- Skladujte v chladničke. Takto uložené pesto zo sušených paradajok vám vydrží 5-7 dní.