Najjednoduchší a najznámejší variant tekvicovej polievky nesmie chýbať ani na našom zozname. Pokiaľ s hokkaido ešte len začínate, tento recept na vynikajúcu polievku určite vyskúšajte . Až si budete istí v kramflekoch, nebojte sa experimentovať s rôznymi surovinami navyše , ako napríklad pražené oriešky, mrkva alebo chilli.
INGREDIENCIA
- Tekvica s hmotnosťou 1,2 kg
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané, celé
- 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 50 ml vody
- Soľ a korenie
- 150 ml smotany
POSTUP:
- Tekvicu nakrájajte na 3 cm plátky. Olúpte šupku a vydlabte dužinu s jadrami. Nakrájajte na kúsky.
- Dajte tekvica, cibuľu, cesnak, vývar a vodu do hrnca a priveďte do varu. Varte na miernom ohni, kým nie je tekvica mäkká.
- Odoberte z ohňa a tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.
- Dochuťte soľou a korením a prilejte smotanu.
- Podávajte ozdobené trochou smotany.