Recept na tekvicovú polievku (základnú)

Recept na tekvicovú polievku (základnú)

Najjednoduchší a najznámejší variant tekvicovej polievky nesmie chýbať ani na našom zozname. Pokiaľ s hokkaido ešte len začínate, tento recept na vynikajúcu polievku určite vyskúšajte . Až si budete istí v kramflekoch, nebojte sa experimentovať s rôznymi surovinami navyše , ako napríklad pražené oriešky, mrkva alebo chilli.

INGREDIENCIA

  • Tekvica s hmotnosťou 1,2 kg
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané, celé
  • 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 50 ml vody
  • Soľ a korenie
  • 150 ml smotany

POSTUP:

  1. Tekvicu nakrájajte na 3 cm plátky. Olúpte šupku a vydlabte dužinu s jadrami. Nakrájajte na kúsky.
  2. Dajte tekvica, cibuľu, cesnak, vývar a vodu do hrnca a priveďte do varu. Varte na miernom ohni, kým nie je tekvica mäkká.
  3. Odoberte z ohňa a tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.
  4. Dochuťte soľou a korením a prilejte smotanu.
  5. Podávajte ozdobené trochou smotany.
Recept na obľúbenú krémovú polievku z tekvice.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.