Recept na tortu Sachr

Recept na tortu Sachr

Tento klasický vrstvený dezert chutí skutočne každému. Vhodný je aj pre najrôznejšie príležitosti, preto nie je od veci vedieť ho pripraviť.

Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

Cesto:

  • 1 šálka múky
  • ½ čajovej lyžičky kypriaceho prášku
  • ¼ čajovej lyžičky stolnej soli
  • 1 šálka nesoleného masla (v izbovej teplote)
  • 1 šálka kryštálového cukru (rozdeľte ho na polovicu)
  • 8 veľkých vajec (oddeľte žĺtky od bielkov a majte ich v izbovej teplote)
  • 2 čajové lyžičky vanilky
  • 168 g čokolády (výber voliteľný)

Náplň:

  • 1,5 šálky marhúľ v konzerve
  • ¼ šálky tmavého rumu
  • 224 g čokolády (nasekané na malé kúsky – výber voliteľný)
  • ½ šálky nesoleného masla
  • 2 polievkové lyžice kukuričného sirupu

Postup

Cesto:

  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si tortovú formu, vyloženú papierom na pečenie.
  • Zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Odložte bokom.
  • Maslo a polovicu množstva kryštálového cukru zmiešajte v inej mise. Miešajte 1–2 minúty, kým nevznikne ľahká zmes.
  • Pridajte vaječné žĺtky a vanilku. Miešajte, kým sa všetko neprepojí.
  • Pridajte do misy suché prísady a jemne zamiešajte.
  • Rozpustenú čokoládu vložte do cesta a rozšľahajte.
  • Z bielkov vyšľahajte sneh, ten vložte do cesta a jemne zamiešajte.
  • Hotové cesto nalejte do formy, zarovnajte a pečte 45–50 minút.
  • Akonáhle je Sachrov torta hotová, nechajte ju 10 minút chladiť a potom ju vyklopte na chladiaci rošt, aby vychladol úplne.

Náplň:

  • Marhule vložte do misy a vmiešajte do nich rum.
  • Pomocou zúbkovaného noža odrežte hornú časť torty tak, aby bol plochý.
  • Na spodnú vrstvu natrite ⅓ marhuľovej zmesi a položte na ňu druhú vrstvu.
  • Zvyšnú marhuľovú zmes zahrievajte v mikrovlnnej rúre po dobu 30 sekúnd.
  • Marhule sceďte a šťavu vlejte do čistej misky.
  • Hornú časť torty a jej boky touto horúcou šťavou polejte a nechajte 1 hodinu stáť.
  • Čokoládu s maslom zahrejte v mikrovlnnej rúre a po 30 sekundách zamiešajte. Čokoláda by mala byť rozpustená.
  • Do zmesi pridajte kukuričný sirup a celou zmesou polejte hornú vrstvu torty. Rozotrite po celom povrchu pomocou malej špachtle.
  • Než prejdete na servírovanie, nechajte polevu úplne stuhnúť.
  • Sachrov tortu podávajte v izbovej teplote.

Kakaový kúsok torty, zdobený marhuľovým sirupom a čokoládovou polevou.
zdroj: baking-sense.com

Máte radi orechové dobroty? Vyskúšajte aj recepty na orechové rezy .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.