Recept na utopence s kapustou

Recept na utopence s kapustou

Na vyskúšanie sa ponúka aj tento mierne pikantný variant utopencov s kyslou kapustou. Je to skrátka klasická mňamka k pivu a dobrému čerstvému chlebu.

INGREDIENCIA:

Nálev:

  • 175 ml vody
  • 350 ml octu
  • 1 a pol lyžice cukru
  • 6 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • ¾ lyžičky soli

Na naloženie:

  • 8 špekáčikov
  • 2 stredne veľké cibule
  • chilli
  • feferónka
  • 350 g bielej kyslej kapusty

POSTUP:

  • Ingrediencie na nálev si zvaríme.
  • Špekáčiky si nakrojíme naprieč, dovnútra dáme cibuľu zaprášenú čili.
  • Do pohára dáme špekáčik pridáme pár plátkov cibule, feferónku a na to kapustu.
  • Postup opakujeme až hore.
  • Nakoniec zalejeme ešte teplým lákom, štuple iba prikryjeme a necháme vychladnúť.
  • Až potom viečka utiahneme a môžeme ich dať do chladničky a nechať odležať 14 dní.
Recept na utopenca s kapustou a feferónkami.
pinterest.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.