Na vyskúšanie sa ponúka aj tento mierne pikantný variant utopencov s kyslou kapustou. Je to skrátka klasická mňamka k pivu a dobrému čerstvému chlebu.
INGREDIENCIA:
Nálev:
- 175 ml vody
- 350 ml octu
- 1 a pol lyžice cukru
- 6 guličiek nového korenia
- 5 guličiek čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- ¾ lyžičky soli
Na naloženie:
- 8 špekáčikov
- 2 stredne veľké cibule
- chilli
- feferónka
- 350 g bielej kyslej kapusty
POSTUP:
- Ingrediencie na nálev si zvaríme.
- Špekáčiky si nakrojíme naprieč, dovnútra dáme cibuľu zaprášenú čili.
- Do pohára dáme špekáčik pridáme pár plátkov cibule, feferónku a na to kapustu.
- Postup opakujeme až hore.
- Nakoniec zalejeme ešte teplým lákom, štuple iba prikryjeme a necháme vychladnúť.
- Až potom viečka utiahneme a môžeme ich dať do chladničky a nechať odležať 14 dní.