Recept na zaváranie hrozna

Recept na zaváranie hrozna

Čo môže byť viac osviežujúce ako hrozno? Recept na zaváranie hrozna nie je zložitý a môžete vďaka nemu získať skvelý doplnok k syrom, dezertom alebo hlavnému jedlu. Zaváranie hrozna je rýchle a umožní vám pochutnať si na čerstvom ovocí kedykoľvek vás napadne.

Ingrediencie

  • 1000 g hrozna
  • voda 1000 + 1000 ml
  • kyselina citrónová 1 lyžička
  • cukor krupica 400 g

Postup

  • Hrozno zbavte stopiek a dôkladne ho umyte. V hrnci priveďte do varu vodu a vložte do nej hrozno. Varte ho 30 sekúnd a potom bobule čo najrýchlejšie z hrnca vyberte. 
  • Pridávajte ich postupne, aby sa voda neprestala variť. Postup opakujte so všetkým hroznom. Celý proces bude trvať približne 10 minút.
  • Následne hrozno vložte do sterilizovaných pohárov tak, aby vznikol voľný priestor približne 3 cm pod hornou časťou pohára. 
  • V hrnci zmiešajte vodu s kyselinou citrónovou a cukrom krupica. Nálev varte približne 15 minút a následne ním zalejte hrozno v pohároch. 
  • Poháre uzavrite sterilizovanými viečkami a vložte ich do hrnca, ktorého dno ste pokryli čistou utierkou. Dbajte na to, aby sa poháre vzájomne nedotýkali. Sterilizácia pohárov a viečok je dôležitá, aby nedošlo k znehodnoteniu pokrmu baktériami.
  • Poháre zalejte vodou až po spodný okraj viečka a varte ich 10 minút. Potom ich vyberte, položte ich na rovný povrch viečkami dole a nechajte ich voľne vychladnúť pod utierkou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.