Recept na znojemskú omáčku s bravčovým mäsom

Recept na znojemskú omáčku s bravčovým mäsom

Aj s bravčovým mäsom môžete vykúzliť veľmi chutnú falošnú znojemskú omáčku.

INGREDIENCIA:

  • 600 g bravčového stehna
  • 35 g slaniny
  • čierne korenie mleté
  • 90 g kyslých uhoriek
  • 2 vajcia
  • horčica
  • soľ
  • hladká múka

POSTUP:

  • Mäso si nakrájajte na plátky a vyklepte tĺčikom na mäso, osoľte, okoreňte a potrite horčicou.
  • Slaninu si nakrájajte na kocky a dajte smažiť len tak na sucho.
  • Po chvíli pustí šťavu, na nej potom osmažte mäso z oboch strán.
  • Podlejte trochou vody, zakryte pokrievkou a duste.
  • V priebehu dusenia podlievajte malým množstvom vody.
  • Pred koncom pridajte uhorky, nakrájané vajcia a chvíľu povarte.
  • Následne zahustite múkou zmiešanou s vlažnou vodou a prevarte ešte aspoň 10 minút.
  • Dochutiť môžete šťavou z uhoriek.
Omáčka na znojemský spôsob s bravčovým mäsom.
pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.