Aj s bravčovým mäsom môžete vykúzliť veľmi chutnú falošnú znojemskú omáčku.
INGREDIENCIA:
- 600 g bravčového stehna
- 35 g slaniny
- čierne korenie mleté
- 90 g kyslých uhoriek
- 2 vajcia
- horčica
- soľ
- hladká múka
POSTUP:
- Mäso si nakrájajte na plátky a vyklepte tĺčikom na mäso, osoľte, okoreňte a potrite horčicou.
- Slaninu si nakrájajte na kocky a dajte smažiť len tak na sucho.
- Po chvíli pustí šťavu, na nej potom osmažte mäso z oboch strán.
- Podlejte trochou vody, zakryte pokrievkou a duste.
- V priebehu dusenia podlievajte malým množstvom vody.
- Pred koncom pridajte uhorky, nakrájané vajcia a chvíľu povarte.
- Následne zahustite múkou zmiešanou s vlažnou vodou a prevarte ešte aspoň 10 minút.
- Dochutiť môžete šťavou z uhoriek.