Čo vznikne, keď zmiešate čokoládu, piškóty, vajcia, maslo a kakao?
Jeden z najjednoduchších a zároveň najobľúbenejších nepečených dezertov.
Vyskúšajte naše jedinečné recepty na čokoládovú salámu.
Výsledkom budete ohromení nielen vy, ale aj všetci, ktorým ho ponúknete.
Ktorý vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Užitočné tipy na nepečenú salámu s čokoládou
Čokoládová saláma je typický taliansky dezert, ktorý za svoj názov vďačí podobnosti s pravou salámou, a to ako tvarom, tak aj „bielou polevou“ z práškového cukru.
- Pre ozvláštnenie chuti môžete do zmesi pridať ľubovoľný likér podľa svojej chuti, napríklad rum, griotku alebo aj šálku silnej kávy.
- Nadmerné množstvo masla môže spôsobiť, že saláma bude príliš mäkká, zatiaľ čo nedostatočné množstvo môže viesť k príliš tvrdému výsledku.
- Okrem piškót môžete v receptoch na čokoládovú salámu použiť aj sušienky, ako sú venčeky alebo esíčka, prípadne tiež burizóny alebo marshmallow.
- Salámu z čokolády môžete v chladničke skladovať bez problémov štyri až päť dní, v mrazničke až tri mesiace.
- Lepšie je zamraziť ho už nakrájaný, aby ste ho mohli rýchlejšie rozmraziť a vziať si len také množstvo, ktoré potrebujete.