Najlepšie recepty na obložené chrumkavé chlebíčky po taliansky 5x inak!

Hľadáte občerstvenie na oslavu či večierok a tradičné chlebíčky a chuťovky už vás omrzeli?

Návštevy určite ocenia ozdobené plátky pečiva opečené v rúre.

Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na crostini.

Uvidíte, že zachutia každému a navyše na nich spotrebujete aj veľa vecí z chladničky.

Ktorý variant vyskúšate ako prvý?

Čo sú crostini?

Crostini je taliansky názov pre opečené chrumkavé plátky pečiva, ktoré sa následne zdobia rozmanitými nátierkami a ďalšími ingredienciami.

Obvykle sa podávajú ako predjedlo pred jedlom, hodia sa ale tiež k aperitívu a v neposlednom rade sú nevyhnutnou súčasťou osláv a večierkov. Ich výhodou je, že sú pripravené za niekoľko málo minút a existujú v mnohých variantoch.

Plátky pečiva je možné opiecť v rúre alebo na panvici. Tradične sa pečivo pred opekaním pokvapká iba malým množstvom olivového oleja, ale je možné použiť tiež korenie alebo bylinky.

V čom sa crostini líši od bruschetty?

V oboch prípadoch ide o opečený plátok pečiva, nie je to ale to isté. Bruschetta sa pripravuje z „hrubého plátku chleba“, obvykle z kváskového. Po potretí olivovým olejom a strúčikom cesnaku sa plátok opečie a potom sa tradične posype nakrájanými paradajkami s bazalkou.

Crostini sa najčastejšie pripravujú z plátkov ciabetty, sú tenšie a menšie ako bruschetty. Následne sa podávajú s rôznymi druhmi nátierok, pestom, syrmi alebo údeninami. Týmto spôsobom sú o niečo univerzálnejšie a môžete ich zjesť viac.

Chlebíčky, jednohubky či crostini môžete na večierku doplniť tiež rozmanitými pochutinami z lístkového cesta. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané lístkové cesto.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.