Pripravte si recepty na domáci perkelt alebo rýchle a jednoduché jedlo vhodné pre akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!

Ste maniak na guláša? Pokiaľ znie vaša odpoveď áno, potom si recepty na perkelt zamilujete a budete sa k nim radi vracať.

Táto luxusná pochúťka, ktorá je nadupaná množstvom mäsa, sa podobá našej obľúbenej klasike, len v nej nie je toľko tekutiny.

Neváhajte sa pustiť do prípravy niektorého z našich receptov a prekvapiť svojich blízkych parádnou dobrotou.

Zvlášť milovníci mäsa si prídu na svoje as návštevami sa u vás od tejto chvíle dvere netrhnú.

Čo je vlastne perkelt?

V podstate je to mäsový pokrm, ktorého rodiskom je Maďarsko. Tak trochu pripomína guláš, len s tým rozdielom, že v ňom nie je toľko tekutiny a najčastejšie sa podáva s chlebom.

Avšak môžete si k nemu pripraviť halušky, ryžu alebo obľúbené cestovina tarhoňa. Fantázii sa medze nekladú a nájdu sa aj takí, ktorí si ho dajú s pečenou či dusenou zeleninou, alebo si do neho jednoducho nalámu čerstvé pečivo.

Najčastejšie sa hovorí o príprave z hovädzieho mäsa, ale dajú sa použiť aj iné druhy mäsa, či už je to bravčové, kuracie, morčacie a niekto dokonca používa aj rybie mäso. Dokonca je možné pripraviť luxusný perkelt, ktorý bude mixom niekoľkých druhov mäsa.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.