Ste maniak na guláša? Pokiaľ znie vaša odpoveď áno, potom si recepty na perkelt zamilujete a budete sa k nim radi vracať.
Táto luxusná pochúťka, ktorá je nadupaná množstvom mäsa, sa podobá našej obľúbenej klasike, len v nej nie je toľko tekutiny.
Neváhajte sa pustiť do prípravy niektorého z našich receptov a prekvapiť svojich blízkych parádnou dobrotou.
Zvlášť milovníci mäsa si prídu na svoje as návštevami sa u vás od tejto chvíle dvere netrhnú.
Čo je vlastne perkelt?
V podstate je to mäsový pokrm, ktorého rodiskom je Maďarsko. Tak trochu pripomína guláš, len s tým rozdielom, že v ňom nie je toľko tekutiny a najčastejšie sa podáva s chlebom.
Avšak môžete si k nemu pripraviť halušky, ryžu alebo obľúbené cestovina tarhoňa. Fantázii sa medze nekladú a nájdu sa aj takí, ktorí si ho dajú s pečenou či dusenou zeleninou, alebo si do neho jednoducho nalámu čerstvé pečivo.
Najčastejšie sa hovorí o príprave z hovädzieho mäsa, ale dajú sa použiť aj iné druhy mäsa, či už je to bravčové, kuracie, morčacie a niekto dokonca používa aj rybie mäso. Dokonca je možné pripraviť luxusný perkelt, ktorý bude mixom niekoľkých druhov mäsa.