Olivy väčšina z nás bohužiaľ konzumuje len vo forme olivového oleja.
Tieto plody, ktoré sú plné zdravých tukov, možno ale v kuchyni využiť aj mnohými ďalšími spôsobmi.
Okrem šalátov či cestovín ich môžete pridať aj do pokrmov dusených či pečených.
Chcete pripraviť originálnu lahôdku?
Inšpirujte sa našimi receptami na plnené olivy.
Výsledkom bude lahodné predjedlo či príloha.
Ktorý vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Niekoľko rád a trikov na záver
Na prípravu plnených olív môžete použiť olivy už vykôstkované alebo s kôstkou. Prípadné odstránenie kôstky nie je nijako zložité. Použite tenký špicatý nôž a pri krájaní olív okolo kôstky začnite hore a postupujte špirálovito dole, pričom olivu otáčajte rukami.
Na recepty na plnené olivy môžete používať olivy zelené aj čierne.
Pred plnením olivy dobre osušte, inak budú kĺzať.
Vyprážané plnené olivy budú chrumkavejšie, ak ich obalíte dvakrát. Olivy najprv obaľte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Potom ešte raz vo vajci a strúhanke.
Plniť sa dajú nielen olivy, ale celá rada zeleniny. Vyskúšajte naše recepty na plnené kapustné listy. Uvidíte, že si pochutnáte.