Recepty na orechový nugát pre každú príležitosť. Načerpajte inšpiráciu!

Bez medu sa nezaobídu nielen perníčky, ale aj mnoho ďalších sladkostí.

Dodá im nielen lahodnú chuť a vôňu, ale má vplyv aj na ich konzistenciu.

Radi by ste z neho deťom aj sebe pripravili nevšednú pochúťku?

Vyskúšajte naše recepty na turecký med!

Uvidíte, že všetkých oslní.

Naše recepty

Užitočné tipy a rady, ako pripraviť turecký med

Turecký med je názov pre tradičnú cukrovinku, ktorú má väčšina z nás spojenú predovšetkým s púťami. Názov odkazuje na krajinu, ktorú považuje za jej kolísku. Pravdepodobne sa ale mýlime.

Cukrovinka pripravovaná z medu, cukru, bielkov a orechov, má totiž svoje korene s najväčšou pravdepodobnosťou v južnom Španielsku, ktoré bolo v stredoveku pod nadvládou Arabov. Tu je známa ako turrón alebo orechový nugát, pričom slovo nugát súvisí so spôsobom prípravy.

  • Recepty na turecký med najčastejšie obsahujú lieskové orechy, mandle alebo pistácie. Môžete ale použiť aj orechy vlašské, kešu orechy alebo arašidy.
  • Na ozvláštnenie chuti môžete pridať aj ďalšie ingrediencie, predovšetkým citrónovú či pomarančovú kôru, sušené či kandizované ovocie, kokos alebo vanilku.
  • Pokiaľ nemáte radi, keď sa vám turecký med lepí na prsty, zlepte zmesou tortové oblátky alebo použite jedlý papier.
  • Na krájanie tureckého medu treba ostrý nôž, prípadne je možné zmesou naplniť formu na ľad, a tak vzniknú malé kúsky, ktoré krájať nie je potrebné.

Ďalším obľúbeným dezertom z Blízkeho východu je baklava. Pripravte si ju hneď v niekoľkých rozmanitých variantoch s našimi receptami na baklavu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.